REKLAMI GEÇ

Denizli İHH Yemen için yardım kampanyası başlattı

Denizli İHH Yemen için yardım kampanyası başlattı

Denizli İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (İHH), “Yemen İnsanlığı Bekliyor” temasıyla başlattığı yardım kampanyası ile Yemen’de yetimhane açacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2018 Cumartesi, 11:33

DENİZLİ (AA)
Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Yemen’deki insani drama “dur” demek için “Yemen İnsanlığı Bekliyor” temasıyla başlattıkları yardım kampanyası hakkında bilgi verdi.

Yemen’de yaşananların insanların gözleri önünde ceryan ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“İnsanlık, Yemen’de yaşananları görüyor. Dünya Yemen’de yaşananlara yine sessiz kalıyor. Ama acı çeken, zulme maruz kalan, açlıktan, susuzluktan ölenler yine yaşlılar ve çocuklar oluyor. Vicdan tutulması yaşanan bir çağda yaşıyoruz. Yemen’de 27 milyonluk nüfusun 19 milyonu insani yardıma muhtaçtır. 11 milyona yakını da aşırı kötü durumdadır. Artan yoksulluk ve açlığın, yakın gelecekte insani felakete dönüşmesinden endişe edilmektedir. İşte bizler de Denizli İHH olarak, Yemen’de yaşananlara sessiz kalmayarak, onlar için neler yapabiliriz diye derdimizi halkımızla paylaştık.

Yemen’de bin 600 yetim ve kimsesiz çocuğun barınabileceği bir yetimhane açılması için çalışmalarımıza başladık. Kadirşinas ve yardımsever Denizlili halkımızı, bitip, tükenip eriyen Yemen’e yardımlarını esirgememelerini ve Yemen’deki kardeşlerimize destek olmalarını arzu ediyoruz.”

Yardımda bulunmak isteyenlerin dernek binasına gelerek ya da banka hesaplarına havale yaparak bağışta bulunabilecekleri gibi sosyal medyadan duyurdukları kermeslerine katılarak destek verebileceklerini de belirten Solak, “Ayrıca, ünlü hat sanatçılarımızın bizler için özel ürettiği tablolardan da satın alarak katkıda bulunabilirler. İnanın Yemen’de şartlar çok zor. İnsanlar açlıktan ve susuzluktan ölüyorlar. Denizlili yardımseverleri Yemen için yardımda bulunmaya çağırıyoruz. Bundan önceki projelerimizde olduğu gibi, Yemen’deki projelerimize de katkıda bulunan ve bulunacak olan kadirşinas Denizlili vatandaşlarımıza, yeryüzü mazlumları adına en kalbi şükranlarımızı sunarız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu