REKLAMI GEÇ

Denizli işaret dilini öğrenecek

Denizli işaret dilini öğrenecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi gönüllülere yönelik ücretsiz işaret dili eğitimi başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2017 Cumartesi, 15:26

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak adına yaklaşık 2,5 ay sürecek işaret dili eğitimi başlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında düzenlenen işaret dili eğitim programının açılışına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve gönüllüler katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, projenin çok önemli olduğunu belirterek, “Engelli olmak kişilerin tercihinde olan bir şey değil. Bir saat sonra hangimizin engelli olmayacağının garantisi yok. Dolayısı ile karşımızdaki insanla iletişim kurabilmenin yolu karşımızdakini anlayabilmektir. İşaret dili eğitimi de işitme ve konuşma engeli taşıyan vatandaşlarımız ile iletişim kurmaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya vesile olacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından İşaret Dili Eğitmeni Ufuk Çelebioğlu tarafından kursiyerlere parmak alfabesi, harflerin kullanımı, coğrafi işaretler, kendini tanıtma ve karşılıklı iletişim konularında eğitim verilmeye başlandı. Kurs sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu