REKLAMI GEÇ

Denizli itfaiyesi tatbikatta göz doldurdu

Denizli itfaiyesi tatbikatta göz doldurdu

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı tatbikatla kutladı. Yangında insan kurtarmadan, akaryakıt yangınına, araç yangınından ev yangınlarına nasıl müdahale edildiğinin gösterildiği tatbikatta, itfaiye ekipleri göz doldurdu. Ayrıca, yeni alınan araçlarda tatbikatta tanıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 09:12

Ramazan ÇETİN / (DHA)

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın tatbikatı Bahçelievler Mahallesi’ndeki itfaiye eğitim merkezinde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere başkan yardımcıları, öğrenciler ve çok sayıda itfaiye erinin katıldığı tatbikatta yangınlara müdahale yöntemleri anlatıldı.

Tatbikatta ilk olarak, binanın zemininde meydana gelen yangına müdahale ve üst katlarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması yer aldı. İtfaiye, son teknolojik cihazlar kullanarak yangını söndürdü. Ardından akaryakıt tankının alev alması ve nasıl söndürüldüğü tatbikatta yer aldı.

itfaiye-tatbikat-1

Yukarı katta mahsur kalan vatandaşlarda, itfaiye görevlilerince güvenli şekilde aşağıya indirildi. Doğalgaz vanasından çıkan yangın söndürme tatbikatı da yapıldı. Akaryakıt yangınlarının da ne kadar büyük tehlikelere yol açacağının konu edildiği tatbikatta, ekipler büyük bir başarı göstererek hatasız yangını söndürdü.

Tatbikatın ardından Özellikle Teleferik gibi yüksek yerlerde mahsur kalma ihtimali üzerine yeni alınan akülü liberatör cihazı tanıtıldı.

itfaiye-tatbikat-2

Tatbikatın ardından itfaiye eğitim merkezinin açılışını başkan Zolan yaptı. Denizli itfaiyesinin örnek bir teşkilat olduğunu belirten Başkan Zolan, “Personeli, araç ve teçhizatıyla itfaiyemiz, örnek hale gelmiştir. Denizli itfaiyesi, nüfus başına düşen personel sayısıyla Türkiye’de birincisidir. Araç ve gerekçeleriyle de İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alıyoruz. 52 istasyon, 553 personelimizle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Bu rakamlar bizim cana gösterdiğimiz önemi gösteriyor. Bin can için trilyonların önemi yoktur. Eğitimde bizim için önemli, bu nedenle ilkokul 4. sınıf öğrencilerini yangınlara ve doğal afetlerde nasıl önlem alacaklarını ve korunacakları konusunda eğiteceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu