REKLAMI GEÇ

Denizli ‘Kahraman’ madencisini uğurlayacak

Denizli ‘Kahraman’ madencisini uğurlayacak

Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren Denizlili Maden Mühendisi İbrahim Çelik, son yolculuğuna uğurlanıyor. Çelik için bugün öğleyin Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlenecek ve genç madencinin cenazesi, Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2014 Pazar, 09:40

Soma’da yaşanan maden faciası yalnız Türkiye’yi değil neredeyse tüm dünyayı hüzne boğdu. Yüzlerce madencinin yaşamını yitirdiği facianın kurbanlarından biri de Denizlili Maden Mühendisi İbrahim Çelik’ti.

Denizli, Soma Kömür işletmesi’nin mühendisleri arasındaki İbrahim Çelik’in yangının başladığı an yukarı çıkmayı başaran madencilerin arasında olduğunu, ancak arkadaşlarını kurtarmak için tekrar madene girdiğini acılı annesinin sözleriyle öğrenmiş, çok sıyada arkadaşını kurtararak alevler arasında kalan İbrahim Çelik’e ‘Kahraman’ diye seslenmişti.

anons

Çelik’in acılı anne ve babasının günlerdir ellerinde madenden çıkarılan kırık gözlüğüyle bekleyişleri acı haberle son buldu. Önceki gece madenden çıkarılan 8 cesetten birisi İbrahim Çelik’e aitti.

Ulu Camii’den uğurlanacak
Soma Devlet Hastanesi morgunda yapılan DNA testinin ardında ailesine teslim edilen cenaze Denizli’ye getirildi. Maden Mühendisi İbrahim Çelik’in için bugün Ulu Cami’de bir tören düzenlenecek.  Denizli protokolünün de katılması beklenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak olan Çelik, Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek.

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 17 Mayıs 2014, 21:56

allah rahmet etsin,mekanı cennet olsun,sadece duaları gönderelim,fatihayı unutup slogan atıp döviz açacaklara şimdiden allah izan versin,,,

alper çelik   -  Bağlantı 17 Mayıs 2014, 12:59

ben yarış motoru kullanıcısıyım malum kazadan 1 gün önce yanıma geldi ve ben canımı sokakta bulmadım binmem o cinayet aletine dedi, ve ibrahimin iş tulumlarını kendime ait oto yıkama dükkanında tazyikli suyla birlikte yıkadık. meğer kardeşimin iş elbiselerini değil kefenlerini yıkamışız.O canını sokakta bulmadı ama onu o mezara gömenler onu ve arkadaslarını sokakta buldular harika bir insandı. soma sanayi esnafları ve ben onu ölünceye kadar unutmayacağız. mekanı cennet olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu