REKLAMI GEÇ

Kantinlere sıkı denetim

Kantinlere sıkı denetim

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri, eğitim öğretim yılının başlamasıyla İl genelindeki okul kantinlerine yönelik denetimler başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2017 Pazartesi, 15:03

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla Denizli genelinde faaliyet gösteren okul kantinleri, yemekhaneler, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi.

Denetimler ile ilgili müdürlükten yapılan açıklamada, ”Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” ile okul kantinleri, okul bünyesinde faaliyet gösteren kafeterya, büfe, çay ocağı vb. yerlerin sahip olması gereken özel hijyen şartları ile bu yerlerde satışa sunulan gıdaların güvenilirliği ve resmi kontrolüne ilişkin usul ve esasların belirlendiği ifade edildi.

Bu kapsamda okul kantinlerinde çalışanların, yaptıkları işin gerektirdiği gıda güvenilirliği, sağlığın korunması ve hijyen konularında eğitilmelerinin sağlandığının ifade edildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Eğitim almayan kişilerin okul kantinlerinde çalışmasına müsaade edilmemektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli gıdalarla dengeli ve sağlıklı beslenmesi için gerekli kontrol ve denetimler hassasiyetle ve etkin bir şekilde devam edecektir. Bu bağlamda gıda güvenilirliği ve gıda hijyeninin devamlılığının sağlanması için öğrencilerimizin ve velilerin bilinçli birer tüketici olarak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Alo Gıda 174 hattına bildirimde bulunmaları gerekmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu