REKLAMI GEÇ

Meclis, DESKİ’nin kendi enerjisini üretecek tesisler için borçlanma yetkisi verdi

Meclis, DESKİ’nin kendi enerjisini üretecek tesisler için borçlanma yetkisi verdi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde DESKİ’nin ihtiyacı olan enerjinin üretimini sağlayacak projeler için 25 milyon 602 bin liralık kredi kullanılması kararı çıktı. Sistemin devreye girmesiyle DESKİ enerji maliyetlerini büyük oranda düşürecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2017 Salı, 19:08

Denizli Büyükşehir Belediye Meclis nisan dönemi toplantıları sürüyor. Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda, gündemde bulunan maddeler ele alındı.

ŞEHİTLİKLER YIKOB’A DEVREDİLDİ
Meclisin ilk gündem maddesi Denizli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan şehitliklerin Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YIKOB) devri oldu. İl genelinde bulunan 9 şehitlik, meclis tarafından oy birliği ile YIKOB’a devredildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞALGAZ HAMLESİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli gündem maddelerinden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyaretinde talimatını verdiği Acıpayam, Tavas, Serinhisar ve Sarayköy’e bir an önce doğalgazın ulaştırılması oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumuhrbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun ilk kararı aldığını belirterek, “Acıpayam, Tavas, Serinhisar ve Sarayköy’de yapılacak doğal çalışmalarında daha önce aldığımız yol kazma ücretini almama ve çalışmaların ardından üst yapıyı yapmak istiyoruz. Bu sayede firma için de yatırımların hızlı olması için itici güç olsun istiyoruz” dedi.

Başkan Zolan’ın ardından söz alan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçeye doğalgazın büyük oranda geldiğini, ancak bazı bölgelerin henüz yapılmadığın belirterek, eksik bölgelerin de bu kapsama alınmasını talep etti.

Konuşmaların ardından Honaz’ın da eklenmesiyle 5 ilçede yapılacak doğalgaz çalışmalarında büyükşehir tarafından yol kazım ücreti alınmaması oy birliği ile kabul edildi.

DESKİ KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETİYOR
Meclis’in önemli gündem maddelerinden biri de Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DESKİ) elektrik ihtiyacını büyük oranda karşılayacak yatırımlar için İller Bankası’ndan kredi kullanılması talebi oldu.
2.5 milyon megavatsaat kapasiteli Akbaş HES, 780 kilovatsaat kapasiteli Horoz-1 HES ve 500 kilovatsaat kapasiteli Akköy HES’in yapımı için 25 milyon 602 bin liralık kredi kullanılacak.

ATIKSUDAN ENERJİ ÜRETİLECEK
Eskihisar’da bulunan atıksu arıtma tesisi ile Akköy Atıksu Arıtma Tesisi’ne yapılacak olan HES’ler, çıkış suyu konektöründen elektrik üreterek, DESKİ’nin ihtiyacının büyük bölümünü karşılayacak. Eskihisar’da bulunan arıtma tesisinde yaklaşık 4 yıl önce kurulan sistem ile biyogazdan yaklaşık 500 kilovatsaatlik enerji üretimi sağlanıyor.

Arıtma tesislerinden enerji üretimi yapacak tesislerin tamamlanmasıyla DESKİ ihtiyaç duyduğu enerjinin büyük bölümünü karşılamış ve enerji maliyetini büyük oranda düşürmüş olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu