REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden 23 Nisan mesajları

Denizli protokolünden 23 Nisan mesajları

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, üzerinde yaşadığımız topraklarda egemenliğin ilan edildiği günün bayram olarak kutlanmasının, Mustafa Kemal Atatürk tarafından genç kuşaklara verilen en anlamlı hediye olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2014 Çarşamba, 09:21

Vali Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94’üncü yıl dönümünü, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın coşkusunu yaşadığımızı ifade ederek, şöyle konuştu:

Bu anlamlı gün, bağımsızlığı hayat düsturu haline getirmiş milletimizin üzerinde yaşadığı toprakların egemenliğini ilan edişinin yıldönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal’in geleceğimizi emanet ettiğimiz genç kuşaklara en anlamlı hediyesidir. Büyük Önder Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ederek ebedileştirdiği 23 Nisan, daima hür ve bağımsız yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Kuşkusuz, yetişkinlerin yönettiği bir dünyada yaşıyoruz ve biliyoruz ki bu yetişkinlerin hepsi bir zamanlar çocuktu. Bu yüzdendir ki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, çocuklarımızın geleceğin yöneticileri ve geleceğe yön verecek bireyler olarak ne kadar büyük önem taşıdığını bir kez daha anlıyoruz. Onları geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin idraki içindeyiz.”

Demir, mesajında çocuklara da “Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir” diye seslendi.

ZEYBEKCİ: ZAFER, HUKUK VE DEMOKRASİYLE TAÇLANDI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yayınladığı mesajda, Cumhuriyet tarihimiz içinde, milletimizin tebaadan vatandaşlığa geçişinin en somut nişanesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür 23 Nisan. Bu kutlu günle özdeşleşen ulusal egemenlik fikri, devletimizin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun daimi bir göstergesidir. Gazi M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla beraber şanlı bir tarih yazan milletimiz, savaş meydanlarında kazandığı zaferleri, hukuk ve demokrasi tacıyla perçinlemiştir” ifadesini kullandı.

Bugünün çocuklarının yarın ülke yönetiminde olacaklarını kaydeden Zeybekci, “Ecdadımızdan bizlere emanet olan bu ülke, yarın da çocuklarımıza emanet edilecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’te bugünün çocukları yarının büyükleri olarak sizlerden ricam, o gün geldiğinde büyük emeklerle ve mücadelelerle elde edilmiş tüm kazanımlarımıza sahip çıkmanız; çağdaş, demokratik, bölgesinin lideri, güçlü bir Türkiye için var gücünüzle çalışmanızdır” dedi.

YÜKSEL: TEK GAZİ MECLİS TBMM

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel de 94 yıl önce zor şartlar altında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), imparatorluğun yıkıntılarından çağdaş bir devlet çıkartarak Cumhuriyeti kurduğunu vurguladı. Yüksel, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“TBMM, Anadolu’da yapılan seçimlerin ardından zor şartlar altında Ankara’ya gelen milletvekillerinin katılımlarıyla 23 Nisan 1920’de açılmıştır. Meclisimiz millî mücadelemizi başarıyla yürüterek milletimize bağımsızlığımızı kazandırmıştır. Alnının akıyla dünyadaki tek gazi Meclis TBMM olmuştur. Bu meclis, şanlı bir meclistir.”

ZOLAN: EMANETİ ANLATMALIYIZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yayınladığı mesajda, “Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin ifadesidir” diyerek, şunları kaydetti:

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu önemli günde bir yandan bayram coşkusunu hep birlikte yaşarken bir yandan da çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz.”

ÖRKİ: TBMM BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜDÜR

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki de milletçe Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımızı belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi; bağımsızlığımızın, ulusal egemenliğimizin, milli iradenin hâkimiyetinin en büyük ve somut sembolüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temel ilkesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan ve anayasamızın altıncı maddesinde yer alan ‘Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesidir” dedi.

Örki, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara ve gençlere önem verdiğini, onlara güzel bir gelecek bırakmak, en yüksek standartlarda eğitim, sağlık ve sosyal hayat sunabilmek için durmadan çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ÇAVUŞOĞLU: 23 NİSAN’IN İÇİ BOŞALTILDI

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu da 94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla başlayan özgürlük mücadelesinin, bugün dünya çocuklarının da coşkuyla katıldığı bir bayram haline geldiğini belirtti.

“Özellikle 12 Eylül’den sonra tüm ulusal günlerin olduğu gibi, 23 Nisan’ın da içi boşaltıldı. Stadyumlarda yapılan bir iki saatlik gösterilerle kutlayıp bitirdik” diyen Çavuşoğlu, sözlerine şunları ilave etti:

“Her şeye rağmen, bu memleketin onurlu insanları gelecekleri üzerinde oynanan kirli ve karanlık oyunlara rağmen demokratikleşme, çağdaşlaşma, bütünleşme adı altında dayatılan sosyetik mandacılık ve sömürgecilik faaliyetlerine rağmen, bu ülkenin güzel öğretmenleri, vatansever anne ve babaları var. Ve onlar ki birçok sorunla mücadele ederken bile aydınlık nesiller yetiştirmek için elinden gelen gayreti göstermektedirler.”

İLHAN: 23 NİSAN ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN BAŞLANGICI

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da, bugünün egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz bir şekilde ulusa ait olduğunu tüm dünyaya duyuran bir gün olduğunu, yeni bir devletin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94. yılını kutladığımızı bildirdi.

23 Nisan 1920 tarihinin demokratik ve çağdaş yeni Türkiye’nin başlangıcı olduğunu dile getiren İlhan, “ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edilen 23 Nisan, çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmuştur. Bu anlamlı günün mirasçısı çocuklarımız, Atamızın ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak, ülkemizin geleceği için aynı kararlılıkla yorulmadan yürümeye devam edeceklerdir.

Ulusal bağımsızlığımıza kavuştuğumuz bugünde Ulu Önder Atatürk’ü saygı ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

ÖZER: ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRMELİYİZ

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de Atatürk’ün meclisin kuruluş tarihine çocuklara bayram olarak hediye ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bizler de çocuklarımızın temelini ne kadar sağlam atarsak, geleceğimize yönelik yatırımlarımızı da o kadar sağlam atmış oluruz. Çünkü insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Bugünün küçükleri olan çocuklarımız, ileride ülkemiz ve milletimizin geleceğinde görev ve sorumluluk sahibi olacaklardır. Onların iyi yetişmesi millet olarak bizleri de o derece onurlandıracaktır. Bu sebeple onlar için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.”

KEÇECİ: EĞİTİMSİZLİK ÖNEMLİ SORUN

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de “Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, Türkiye’nin gelişiminin önündeki en büyük engel eğitimsizliktir. Türk sanayisinin de gelişmek ve daha ileriye gitmek için genç beyinlere ve yetenekli ellere ihtiyacı vardır. Çözüm, geleceğin genç beyinleri ve yetenekli elleri olacak olan çocuklarımızın eğitimindedir” diyerek, şunları söyledi:

“Geçen sene TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’de 6-14 yaş arasında çalışan 300 bin ve 15-17 yaş arasında çalışan 600 bin çocuk bulunmaktadır. 2013 yılı içerisinde resmi nikâhla evlendirilen çocuk gelinlerimizin sayısı ise kayıtlara 37 bin olarak geçmiştir. Hem çocuk işçiliğinin hem de çocuk gelinlerin ülkemizde hala normal olarak algılanan kavramlar olması çok üzücüdür. Daha da üzücü olan, çocuk gelinlerin de çocuk işçilerin de eğitim hayatlarına devam etmemeleridir. Yuvarlak bir hesapla, her yıl 1 milyon çocuğumuzun, dilediği gibi eğitim alma hakkından mahrum bırakıldığı söylenebilir. Bu da bizim ülke olarak, her yıl 1 milyon beyinden ve 2 milyon yetenekli elden vazgeçtiğimiz anlamına gelmektedir.

Övünmekte olduğumuz genç nüfusumuz için, onları farklı bir dünyanın insanı olarak yetiştirmek bizlerin en önemli vatandaşlık görevlerindendir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın her birinin eğitim hakkını sonuna kadar kullandıkları ve ülkemizin de ihtiyacı olan genç beyinlere ve yetenekli ellere kavuştuğu nice güzel bayramlarımızın olması dileğiyle… Çocuklarımız başta olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

SUBAŞIOĞLU: ÇOCUKLAR ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENECEK

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu da millet olarak milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 94. yıldönümünün büyük bir coşku ve gururla kutladığımızı söyledi.

Bu anlamlı günün bayram olarak tüm dünya çocuklarınca kutlandığını belirten Subaşıoğlu, “Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz mücadelemizin ilham kaynağıdır. TBMM’nin çatısı altında gece gündüz demeden gerek Denizli ve gerekse ülkemiz adına milletimizden aldığımız emaneti daha müreffeh yarınlara taşımak amacıyla çalışmaktayız” diye konuştu.

GÜRLESİN: ÇOCUKLARIN YARINLARIN TEMİNATI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de çocukların yarının aydınlık Türkiye’sini inşa edeceğini ifade etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha aynı ruh ve heyecanla kutlamanın sevincini yaşadıklarına vurgulayan Gürlesin, şöyle dedi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’sinin açıldığı ilk gün olan 23 Nisan’ı, ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram, ülkemizin çocuklara verdiği değeri ve Ulu Önderimizin çocuklara duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Çocuklarımız aydınlık yarınlarımızın birer teminatıdır. Bu nedenle sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen ve sorumluluk duygusu gelişmiş bir nesil yetişmektedir.”

ERDOĞAN: REKABET VE MÜCADELE BEKLİYOR

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan da bu günün dünya kardeşliğine örnek teşkil ettiğini belirterek, “Biz ümit ediyor ve inanıyoruz ki, sizler hür ve bağımsız yaşayabilmek için, düzenli ve disiplinli düşünme; sürekli çalışma, yarışma, başarma duygusu, coşkusu, çabası ve iradesi içinde, kalbi insan, millet ve vatan sevgisiyle dolu kişiler olarak yetişmektesiniz. Dünyanın en güvenli, huzurlu bir ülkesi olabilmek için iktisadi, siyasi ve ekonomik yönden çok güçlü olmamız gerekir. Gelecekte sizi büyük rekabetler ve çetin mücadeleler bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti sizin ellerinizde daha da güzelleşecek, yükselecek, yücelecek ve ilerleyecektir” diye konuştu.

KALKAR: ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUZ

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı gibi anlamlı bir günün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza armağan edildiğini, dünyada böyle milli bir günü çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke olmadığını kaydetti.
Kalkar, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar, milli iradenin doğduğu 23 Nisan gününü çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Bizler de sevgili çocuklarımıza tüm kalbimizle inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

KOPTUR: TBMM BÜYÜK YARA ALDI

Eğitim-İş Denizli Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yasemin Koptur da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan TBMM ile savaş koşullarında bile ulusal egemenliği ve demokrasiyi yaşatabilen bir ulus olduğumuzu vurguladı.
TBMM, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının sardığı bir ortamda kurulduğunu, ulusun kaderini tayin eden bütün kararların bu mecliste tartışılarak alındığına işaret eden Koptur, şunları kaydetti:

“Çağdaş demokrasilerde rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, maalesef AKP iktidarı döneminde yok edilmiştir. TBMM büyük yara almıştır. Tarikat-cemaat-siyaset ilişkisinde biat kültürüyle yetişen AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. Tamamıyla yolsuzluk batağına saplanmış, hukuk tanımaz, baskıcı AKP iktidarı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_