REKLAMI GEÇ

Yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor

Yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında özlem, saygı ve minnetle anıyoruz. Denizli protokolü de yayımladıkları mesajlarla duygularını paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2018 Cumartesi, 07:00

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ulusundan ayrılışının 80. yılında Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla andı.

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
“Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 80’inci yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Milletimizle birlikte 1919’da başlattığı büyük mücadeleyi 1923’te Cumhuriyetimizi kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük başarıları ve milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile sonsuza dek sevgi ve özlemle hatırlanacaktır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Başlatmış olduğu Millî Mücadele, bağımsızlık mücadelesi veren milletler için ilham kaynağı olmuş, yaktığı bağımsızlık meşalesiyle tarihe ışık tutmuştur. Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk Ulusuna olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

ŞAHİN TİN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Düşmana karşı göğsünü siper ederek vatanın kurtuluşu için büyük mücadeleleri zafere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortaya koyduğu cesur irade sayesinde Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Sarsılmaz değerlerimizin inşasına ilk tuğlayı koyan Gazi Atatürk yaşadığı süre içinde aldığı cesur kararlar sayesinde aziz milletimize destansı bir hikâye bırakmıştır. Gazi Mustafa Kemal üstün meziyetlere sahip komutan ve aynı zamanda güçlü bir devlet adamıydı. Türkiye’nin istiklal ve istikbaline ışık tutan, eşsiz bilgi ve tecrübesiyle milletimizi yepyeni ufuklara sürükleyen Gazi Atatürk bugünlerin temelini yaşadığı o dönemlerde atarak bizlere geniş bir ufuk çizmiştir. Onun fikirleri bizde her zaman yaşayacak, bizlere emanet olarak bıraktığı milli değerlerimiz ve kutlu mirası ilelebet payidar kalacaktır. Bu hüzünlü gün vesilesiyle aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (DENİZLİ MİLLETVEKİLİ-CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI)
“Cesareti, kararlılığı, öngörüleri, dünyaya örnek kişiliği, kurduğu devletin rejimini Cumhuriyet’le taçlandırma başarısıyla dünyanın kabul ettiği bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Yoksul ve yoksun Anadolu halkına koşulsuz inanmanın, imkanları seferber edebilmenin, zoru başarmanın simgesi olan Atatürk’ün örnek liderliğinin bizleri bugünlere taşıdığını aklımızdan, hatırasına sevgiyle ve özenle sarılmayı gönlümüzden çıkarmadan ilerliyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları; en karanlık dönemlerde, en umutsuzluğa düştüğümüz zamanlarda, karanlığa ve umutsuzluğa inat bizlere ışık olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Gün, O’nun başlattığı çağdaşlaşma mücadelesini daima ileriye taşıma günüdür. Gün, O’nun en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak, ilke ve inkılaplarının savunuculuğunu çekinmeden, bıkmadan, yılmadan ısrarla sürdürmek günüdür.
Atatürk’ün bu toplumun hassasiyetlerini, ihtiyaçlarını, hak ettiği yaşam koşullarını tespit etmek ve önünü açmaktaki üstün başarısı sayesindedir ki tüm ihanet, baskı, sindirme, yıldırma, yok sayma ve korku toplumu yaratma çabaları karşısında bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya, rejimi değiştirmeye toplumu ayrıştırmaya güçleri yetmiyor, yetmeyecek. ‘Arkadaşlar, bu ‘ulusa ve ülkeye hizmet’ görevi bitmeyecektir. Ben toprak olduktan sonra da sürecektir. Ben seve seve, sevine sevine bütün varlığımı bu kutsal göreve adayacağım ve onun yüksek sorumluluğunu üzerime almakla mutlu olacağım’ diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yılmaz savunucusu, yoldaşı, Cumhuriyete borcunu ödemeye kararlı bir yurttaş olarak bu ülke çıkarları için çalışmaya devam edecek olmanın sözünü veriyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Kurtuluş Savaşımızın simgesi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılını idrak ediyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ilerisine taşımak için durmaksızın çalışıyoruz. O sadece bu toprakları kurtarmakla kalmayıp, milletimizin geleceğine yönelik adımlar atılmasında öncü olmuş, diğer uluslarca da pek çok konuda rol model alınmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk’e ev, bark olan her yer; sağlığın, temizliğin, modern kültürün örneği olacaktır’ sözünden hareketle çalışıyor ve hizmet ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşadığı dönem içerisinde pek çok reformu hayata geçirerek, milletimizin en iyi şartlarda yaşaması için çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bizler de O’nun gösterdiği yolda, her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemiz ile Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü ve başarılı olacağız. Bu duygularla cennet vatanımızın uğruna canını, kanını feda etmiş tüm şehitlerimizi yad ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet, hasret ve saygıyla anıyoruz.”

HÜSEYİN BAĞ (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözüyle Millî Mücadele’nin başından itibaren köhnemiş fikirlere karşı tek çarenin gençlikte ve genç fikirlerde olduğunu, çağdaş zihniyetle yetişen kuşaklara bıraktığı bu vatanı gelecekte daha da ilerilere taşıyacak ve onu her türlü tehlikeden koruyarak ebediyen yaşatacak olanların gençler olduğunu söylemiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak; daima bu bilinç ve gaye ile başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları canları pahasına kazanmış tüm vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti içerisinde, aklın ve bilimin ışığında, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için durmadan ve yorulmadan bu hedefe koşacak gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde kendisini saygı ve rahmetle anıyor, başta şahsım olmak üzere tüm Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak bu toprakları bizlere büyük, güçlü ve modern Türkiye yapan Ulu Önderimize sonsuz minnet duyuyoruz.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir’ diyen Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu ve bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimize sahip çıkarak; onun ilkelerine olan bağlılığımızı tüm dünyaya ilan ediyor, onun hedeflediği laik ve çağdaş ülke yolunda hızla ilerlemeyi sürdürüyoruz. Türk Ulusu olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hiçbir şey ile kıyaslanamaz. O, başarılı bir asker, ileriyi gören bir devlet adamı, iyi bir siyasetçi, çözüm odaklı, cesaretli ve aydınlık Türkiye’mizin eşsiz lideridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve devrimlerinin izinde, fikirlerini yaşatarak ışığıyla yolunda yürümeye devam edeceğiz! Aramızdan ayrılışının 80. yılında saygı, gurur ve özlemle anıyoruz.”

CAFER BİRTÜRK (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
”Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar. Kahraman bolluğu bakımından ırklar arasında en şanslı ırk ise Türk ırkıdır. Tarihimizdeki kahramanlardan biride; Anadolu’daki son Türk devletimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Her sene olduğu gibi bu senede Atatürk’ümüzün aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşadığımız bir gündeyiz. Bugün günlerden 10 Kasım… Ulu önder Atatürk yaşamı boyunca milleti için çalışmış dünyada nadir liderlerden biridir. Ömrü yettiğince bize kazandırdığı değerler ile ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmıştır. Atatürk’ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve Türk milleti için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız. Atatürk çok çalıştı ve kısa ömründe birçok başarı elde ederek, yorularak aramızdan ayrıldı. Ancak bizler Atatürk’ün evlatları olarak yarıda bıraktığı işleri tamamlamalı; Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek ayakta tutmak ve Türk milletini muasır medeniyetler içerisinde en üstünü yapmak için çaba göstermeliyiz. MHP il Başkanlığı olarak Mustafa Kemal Atatürk ve nezdinde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ne mutlu Türküm diyene.”

HASAN AKGÜN (İYİ PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Artık her şey bitti! denilen günlerde, bir milleti istiklâlini yeniden kazanmak uğrunda cesaretlendirip Milli Mücadele’ye sevk ederek, Cumhuriyet inşa eden Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için yaptığı inkılaplarıyla, askeri ve siyasi dehasının yanı sıra, büyük bir fikir adamı olduğunu da bütün dünyaya ispat etmiş bir liderdir. Vatan sevgisini, millet aşkını ve bağımsızlık ruhunu bizlere aşılayan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni niteliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.”

İBRAHİM KASAPOĞLU (VATAN PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
Büyük önderimizi ölümünün 80. Yılında saygıyla, özlemle, şükranla anıyoruz. Atatürk devrimleri, ilkeleri ve düşünceleri bugünde Türk Milletine yol gösteriyor, ışık tutuyor. ‘Atatürkçülüğün modası geçti, ulus devletlerin miadı doldu’ diyenler bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Artık dünyamızda Atlantikçiliğin, küreselciliğin, liberalizmin yıldızları sönüyor. Yeniden gelişen ve ezilen mazlum milletlerin başarıları yükseliyor. Atlantik cephesi dağılıyor, Avrasya çağı başlıyor. Bugün Türkiyemizin yürüttüğü vatan savaşı ve ekonomik savaşta Atatürkçülük milletimizin önündeki tek seçenektir. Bu nedenle Atatürkçülük sadece mazide kalan bir olay değildir. Bugün de Türk Milletinin önündeki sorunların çözümünde bizlere yol gösteren, ışık tutan bir düşüncedir, programdır. 10 Kasımlarda Türk Ulusu olarak, yasta değil, Atamızın izindeyiz.”

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“Türk Milletinin istiklal mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nı milletin kenetlenmesiyle birlikte zafere ulaştıran, Cumhuriyeti bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 80. yılında saygıyla ve minnetle yad ediyoruz. Milletimizden aldığı güçle 1919 yılında başlayan istiklal mücadelemizi ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diyerek 1923 yılında Cumhuriyetle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal gösterdiği bu büyük mücadele ile tüm dünyanın hayranlığını kazanmış bir liderdir. Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza etmek, milletimizin her bir ferdiyle birlik ve beraberlik içinde O’nun hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak amacıyla hiç durmadan ve yorulmadan koşmaya devam edecek ve 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız. Bu düşüncelerle vefatının 80. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve minnetle yad ediyorum.”

UĞUR GÖKBEL (AK PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI)
“Atatürk, vatanın her köşesinin işgal edildiği, ordusunun silahsız bırakıldığı, tüm egemenlik haklarının ortadan kaldırıldığı bir ortamda, millete umut olduğunu kurtuluşa önderlik yapmıştır. Bir milleti peşinden sürükleyebilmek, zor olanı başarmaya ikna etmek ve bu inancı aşılamak ancak liderlerin özelliklerindendir. Gazi Mustafa Kemal de, milletimizin o dönem ihtiyaç duyduğu lider olarak tarih sahnesine çıkmış ve kahraman milletimiz ile birlikte tarihe not düşen destanlar yazmıştır. Türk Milleti’nin asla esir edilemeyeceğini, boyunduruk altına girmeyi hiçbir koşulda kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

YUSUF GARİP (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkansız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır. Zor şartlarda bu aziz vatanı Türk Milletine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin karakterist yapısına en uygun olan Cumhuriyeti emanet etmişlerdir. Millet olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yılında onun eksikliğini, onun devlet adamlığını Türk Milleti olarak hüznünü yaşamaktayız, Türk Milleti’ne bıraktığı emanetleri ve mirasları, bazı iç ve dış mahviller ve siyasiler tarafından istismar edilmeye çalışılsa da dünya milletlerinin takdirle karşıladığı emanetler, Türk Milleti ve Türk Gençliği tarafından ilelebet korunacak, hafızamıza kazınılan ilkeler dünya durdukça yaşamaya devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk, kendisini aziz milletimize adamış, bağımsızlık ve Hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş tarihi bir kişiliktir. Mustafa Kemal Atatürk’ün; “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözü, Cumhuriyetimizin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılını idrak ederken, rahmet, şükran ve minnetle anıyor, başta silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyaset ve devlet adamı olarak tüm Türk milletinin ortak değeridir. Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, halkımızı bir araya toplayarak, Milli birliği gerçekleştirmiş ve içinde bulunduğu toplumun dinamiklerini yönlendirmiş, ulusal birliği sağlayarak farklılıkları bütünleştirmiş, her kesimden yurttaşı aynı gaye etrafında toplamış, bunun sonucunda da Türk milletini hak ettiği bağımsız ve aydınlık yarınlara kavuşturmuştur. Atatürk’ün mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalıyız. Bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız. Bu vesileyle, aramızdan ayrılışının 80. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

UĞUR ERDOĞAN, (DTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Zaman ilerledikçe, her deha gibi O’nun da muhteşem zekasını, ileri görüşlülüğünü ve eşsiz cesaretini, her an bir kez daha doğrulamakta, büyüklüğünü gözler önüne sermektedir. ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir… Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir’ diyen Atatürk, yaptıklarıyla yalnızca Anadolu’nun değil insanlığın da yolunu aydınlatmış, çağlar ötesine ışık tutmuş bir rehberdir; liderdir! O’nu insanlık tarihine uğurladığımız 10 Kasım ise, garip bir vatan evladı olarak halkın bağrından çıkıp Başkomutan Gazi Mustafa Kemal olarak milletinin makus talihini değiştiren bir büyük kahramanın, adını ebediyete yazdırdığı bir gündür. Çakmak çakmak baktığında içinizdeki kahramanı uyandıran o gözler, takvim 10 Kasım 1938’i, saatler 09.05’i gösterdiğinde, kapanmadı; aksine Doğu’dan tüm dünyayı ışıtan, yüzünü O’na dönen her insanı ısıtan bir güneş halini aldı… O’nu saygı ve özlemle anıyoruz. O’nun ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak!’ sözlerini, düstur edindik… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim…’ dediği Cumhuriyetimizin ilelebet var olması için, hiç durmayacağız. Cennet bildiğimiz vatanımız Türkiye’nin ve kahraman milletimizin istikrar ve güvenle büyüyüp güçlenmesi için yılmadan yorulmadan çalışacak, hep beraber geleceğe yürüyeceğiz.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TÜCCAR, SANAYİCİ VE İŞADAMLARI PLATFORMU DÖNEM SÖZCÜSÜ)
“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde O’nu saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Atatürk, fikirleri ile çağdaş medeniyet olmamız yolunda bize ışık tutan, vizyonu ile günümüzü ve geleceğimizi aydınlatan, tüm dünyada örnek alınan büyük bir lider, devlet adamıdır. Atatürk, toprakları işgal altında, bağımsızlığını kaybetmek üzere olan bir milleti cesaretlendirerek bir araya getiren, o millete bağımsızlığını kazandıran eşsiz bir komutandır. Millet olarak Atatürk’e ve O’nun fikirlerine ve eserlerine daima sahip çıkacağız. Biz iş dünyası olarak Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının zor şartlar altında kurmuş olduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak, kalkındırmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için kararlılıkla çok çalışacağız. Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz. Büyük Önder, Atatürk’ün en büyük zaferi yenilmiş bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmasıdır. Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda zafere ulaştırmıştır. Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yol, çağdaş uygarlık yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugün, gerici, bölücü zihniyetleri rahatsız etmekte ancak, Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek perçinlemektedir. Mustafa Kemal Atatürk dün olduğu gibi bugün de, yarın da aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adıdır. Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olmayacaktır. Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir. Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.”

HAMDİ HELVACILAR (MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Cumhuriyetimizin kurucusu ve eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. inci yıldönümünde bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım, ulusça Atatürk’ü andığımız, O’nun anısı önünde yürekten birleştiğimiz önemli bir gündür. Bugün, Atatürk’e olan bağlılığın tekrarı, O’na karşı yüklendiğimiz görevlerin bir kez daha belirtilmesidir. Bu nedenle 10 Kasım’ları bir yas günü değil, Atatürk’ü anma ve anlama için bir fırsat olarak görüyoruz. Büyük Önderimizin aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçtikçe engin düşüncelerinin değeri çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu anlayışla karşılayacağımız her 10 Kasım’da, O’nun düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin coşkusunu yaşayacak, bir kez daha bütün benliğimizle O’na yöneleceğiz. Onun çizdiği yolda, gösterdiği ufukta yorulmadan ve duraksamadan yürüyen Türk milleti her zamankinden daha fazla onu özlemektedir. “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek tüm dünya milletlerine örnek olan Büyük Önderimizin çizdiği ilkeler doğrultusunda yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz. Atam, seni unutmadık, unutmayacak, unutturmayacağız. Ruhun şad olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu