REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden Ata’ya hoş geldin mesajları

Denizli protokolünden Ata’ya hoş geldin mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 87. yıldönümü kutlanıyor. Bu özel ziyaret ile ilgili mesaj yayınlayan protokol üyeleri, Atatürk’ü Denizli’de ağırlamış olmanın heyecan, gurur ve coşkusunu paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2018 Pazar, 10:18

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin 87. yıldönümü nedeniyle protokol üyeleri kutlama mesajları yayınladı.

OSMAN ZOLAN: DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Denizlimiz 4 Şubat 1931 tarihinde Milli Mücadele’nin kahraman lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlamıştır. Bu ağırlamanın sevinç ve onurunu atalarımız nasıl yaşadıysa, bizler de aynı heyecan ve gururla yaşamaya devam ediyoruz” dedi. Denizli halkının Atatürk’e olan minnettarlığının her daim olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Milli mücadeleden yıllar sonra Denizli’ye teşrif eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile özlem gideren ve Gazi’yi ağırlamaktan şeref duyan atalarımızın mutluluğunu, aradan geçen onlarca yıla rağmen torunları olarak aynı duygularla hissediyor, O’nu özlem ve minnetle anıyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefi doğrultusunda Denizli ve Türkiye için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum.”

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ: (PAÜ REKTÖRÜ)
“Dört bir yandan düşman işgaline uğramış vatan toprağının kurtuluşu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığı’nda ve Aziz Milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği bağımsızlık mücadelesiyle; zor şartlar altında ve çeşitli imkânsızlıklara rağmen kazanılmış bir milli mücadeledir. Vatanın dört bir yanında yekvücut olarak kurtuluş mücadelesi veren bu Aziz Millet, gösterdiği gayretle bu mücadeleden alnının akıyla çıkmayı başarmış bir millettir.
Kurtuluş mücadelesinin ardından bilim ve sanayi alanında atılımların bir an önce yapılması gerektiğini düşünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bunun temini için atılacak adımların halka en iyi ve en doğru şekilde anlatılmasından geçtiğinin bilincindeydi. Bu sebeple, Ulu Önder Atatürk, ülkenin adım adım her toprağına ayak basarak yurt gezilerine hız vermiştir. Anadolu’nun sosyal ve ekonomik yönden durumunu tespit etmek ve ihtiyaçlarını belirlemek için çıktığı bu gezilere Denizli’yi de dâhil ederek 4 Şubat 1931 günü Denizli halkı ile bir araya gelmiştir. Bundan 87 yıl sonra bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’mizi ziyaret etmiş olmasının mutluluk ve gururunu ilk günkü heyecanla yaşamaya devam ediyoruz”

NECİP FİLİZ: (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Bugün, Denizli halkının Atatürk’e bağlılığını ve sevgisini kalbinde ve gönlünde yaşattığı, unutmadığı ve unutmayacağı bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında, yurt gezilerine çok önem vermiş, bu gezilerde bizzat halkın içine girmiş, çeşitli konularda halkın görüşlerini almış ve devlet ile milletin birbirlerine olan bağını güçlendirmeye gayret göstermiştir. Milli Mücadelede başarıya ulaşmanın, zaferden sonra ileri, modern bir Türkiye’nin temellerinin atılmasının fikri yapısı üzerinde, bu yurt gezilerinin etkisi şüphesiz büyük olmuştur. Kazanılan bu zaferlerin önemini, nice cansiperane mücadeleler neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Vatan ve Millete vakfedilmiş bir ömrün en zarif tezahürlerini Mustafa Kemal’in Anadolu’nun çok büyük bir bölümünü kapsayan yurt gezileri çerçevesinde değerlendirmek gerekir. Atatürk savaşlarda nasıl ordusunun başında bulundu ise milletine olan sonsuz güvenin muktezası olarak gittiği her yerde ülkemizin kalkınması için ter döken fedakâr Anadolu insanıyla kucaklaşmış, muasır medeniyet yolunda atılması gereken adımları bizzat uygulayarak insanımıza örnek olmuş, bu yolda emek ve çaba sarf eden herkesi takdir ve taltif ederek onurlandırmıştır.”

UĞUR ERDOĞAN: (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize teşriflerinin 87’nci yıldönümünde, O’nun bize gösterdiği ‘milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma’ hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Ziyaretiyle tarihi bir gün yaşayan Denizli’nin, nereden nereye geldiği ortadadır ve bugün artık şehrimiz örnek alınan bir yerdedir. Bugünlere elbirliğiyle ve neredeyse durmaksızın çalışarak geldik… Düşündük, çalıştık, ürettik ve gece gündüz demeden insanımızın daha iyi bir şehir ile refah seviyesinde yaşaması için uğraştık! Bugün artık ülke ihracatında ilk sekiz, ülke ekonomisinde de ilk on şehir arasında olmanın onuruyla, geleceğe daha büyük bir güvenle bakıyoruz! Henüz işimiz bitmedi… Daha yapacak çok iş, ulaşılacak çok sayıda başarı ile görecek daha güzel günler var. Bizde bu inanç ve azim oldukça, Denizli’mizin günün birinde sadece bölgesinde değil ülkesinde de daha çok ilgi gören, daha fazla söz sahibi bir şehir olması kaçınılmaz bir gelişme olacaktır. Bunun için de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek şeye ihtiyacımız vardır; o da elbirliğiyle çalışmaktır! Atatürk’ün de dediği gibi: “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!” Biz de bu bilinçle elimizden gelenin en iyisini yaparak, ülke ekonomisi ile toplumsal refahımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz!

YUSUF GARİP: (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUB BAŞKAN VEKİLİ)
“Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sonraki nesillere özgür ve bağımsız bir ülke bırakıp, Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Denizli’ye gelişinin 87. Yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. 4 Şubat 1931 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, zorlu mücadeleler ve eşsiz kahramanlıklarla kazanılan istiklalin sevincini halkla paylaşmak üzere Denizli’yi de ziyaret etti. Denizli, Büyük Atatürk’ü; üretimin tüketimi karşılayamadığı, küçük bir Anadolu Kasabası görünümünde karşılamıştır. Yurdumuzda başlayan yükselme hamlesinin ilk dönemlerinde Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefle, muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak adına, heyecan ve coşku ile çalışan Denizli halkı, bu ziyaret ile büyük moral kazanmış ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarında büyük bir ivme yakalamıştır. Bu vesileyle, bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan, birlik ve beraberliğimizin timsali, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.”
Bugüne kadar ülkemiz, milletimiz ve memleketimiz için her kim emek harcayıp katkı sağladıysa müteşekkiriz. Bu uğurda bu dünyadan gelip geçmişlerimize de rahmet diliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu