REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı kutlama mesajları

Denizli protokolünden Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı kutlama mesajları

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıl dönümü Türkiye’de olduğu gidi Denizli’de de onur ve gururla anılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2018 Pazar, 08:45

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan ve 250 bin şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü. Tüm Türkiye 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin önemini her geçen gün daha fazla anlarken, Denizli protokolü de böyle önemli bir günde yaptıkları açıklamalarla tek vücut oldu.

İşte Denizli protokolünün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıl dönümüne dair açıklamaları:

HASAN KARAHAN (Denizli Valisi)
Bugün; vatan ve bağımsızlık sevdalısı Kahraman Türk Milletinin “ya hep, ya hiç” diyerek varlık ve yokluk mücadelesi verdiği, maddi imkânları neredeyse sıfırlanmış olan bir devletin maneviyatıyla düşman ordularını dize getirip zamana ve çağlara inancın ve azmin mührünü vurduğu, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 103. yılını kutlamanın gururu ve onurunu yaşıyoruz. Verdiğimiz 250 bin şehidin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir. Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde, ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden Kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

SEMA RAMAZANOĞLU (AK Parti Denizli Milletvekili)
Çanakkale’yi ve oradaki ruhu çok iyi anlamalı ve gelecek nesillerimize anlatmalıyız. Ecdadımızın bayrağımızı indirmemek, ezanımızı dindirmemek, bağımsızlığımızı kaybetmemek için harcadıkları gayreti torunları da 101 sene sonra 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdikleri direnişle göstermişlerdir.
Geçmişte vatan uğruna verilen şanlı mücadeleler bu topraklarda var olan soylu damarı bize hatırlatır. Çanakkale ruhu bu topraklarda her zaman diri, her zaman canlıdır. Nasıl geçmişte bu vatana kast etmek isteyenlerin oyunlarını bozmuşsak bugün de Zeytin Dalı Harekâtı’yla terör örgütlerinin ve onları yönetenlerin oyunlarını bozuyoruz. Bu minvalde Afrin Operasyonu ile kısa zamanda elde edilen başarı, gücümüzü ve geçmişten aldığımız ilhamı tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümünün kutlu olmasını diliyorum. Bu vatanı bize miras bırakan başta aziz şehitlerimiz olmak üzere gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

ŞAHİN TİN (AK Parti Denizli Milletvekili)
Çanakkale’de düşmanların bile takdirini kazanacak kadar olağanüstü bir mücadele sergileyen kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bize miras olarak bıraktıkları bu mukaddes toprakları canımız pahasına korumaya, İslam âleminin umudu olma misyonumuzu sonuna kadar sürdürmeye ve bu uğurda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 103 yıl önce onları hezimete uğratmıştık. Vazgeçmediler. Bir kez daha deniyorlar. Çanakkale’deki atalarımızla aynı ruh ve imanı taşıyan Kahraman Mehmetçiğimiz’den zafer müjdesi almayı umutla bekliyor, şanlı ordumuzun muzaffer olması için dua ediyoruz. Bu vesileyle; Bedir’den bu yana bu topraklar için toprağa düşmüş Kahraman Şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Nice zaferlere ulaşmak dileğiyle Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümünü kutluyorum

OSMAN ZOLAN (Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı)
Ecdadımız 103 yıl önce, topraklarımıza göz koyanlara karşı topyekûn bir mücadele içerisine girerek unutulmaz bir zafer kazanmıştır. Bu destansı mücadele sadece Türk milletinin kaderini değil, dünya tarihinin de seyrini değiştirmiştir. Bu şanlı zaferi her zaman gururla yüreklerimizde hissediyoruz.
Yüce milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşlik hukukuna ve barış içerisinde bir arada yaşama arzusuna göz koyanlar dün Çanakkale’de olduğu gibi, bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Afrin’de ve daha birçok yerde en sert cevabı almıştır, almaya da devam edecektir. Şunu kimse unutmasın! Bu kutsal millet genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan canını vermeye her zaman hazırdır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canını veren aziz vatandaşlarımızı, Afrin’de ülkemizin bekası için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

HÜSEYİN BAĞ (Pamukkale Üniversitesi Rektörü)
18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi, var olduğundan beri birçok şanlı zaferlere imza atan yüce milletimizin şeref destanlarından biri olmakla birlikte Kurtuluş Savaşı’mız için dönüm noktası sayabileceğimiz, Türk Milleti’nin siyasi ve askeri varlığını bir kez daha tüm Dünya’ya gösterdiği bir zaferdir. Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak; ülkemizin bilim, sanat, spor, ekonomi gibi birçok alanda Dünya’da söz sahibi olan ülkelerden biri olması yolundaki sorumluluklarımızın biliciyle hareket etmeye devam ediyor, geleceğimizin teminatı olan değerli gençlerimizin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak öğrenim almaları konusunda gayretle çalışmaya devam ediyoruz.
Tüm bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

MÜJDAT İLHAN (Denizli Barosu Başkanı)
Çanakkale Zaferi, tarihi şan ve şereflerle dolu ulusumuzun, vatan topraklarını korumak için, bağımsızlık ve egemenlik uğruna, canını vermekten çekinmeden kahramanlık destanı yazdığı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni Türk devletinin temellerinin attığı kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir. Çanakkale Zaferimizin 103. yılında başta bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk ordusunun kahraman askerlerini, vatanımız uğruna yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle sevgi ve saygıyla anıyoruz.

NECİP FİLİZ (AK Parti Denizli İl Başkanı)
Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş “bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş” kahraman şehitlerimizin, yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile tarihte eşine rastlanmayan bir büyük destandır. Bugün de vatanımıza, birliğimize ve inançlarımıza yönelik her geçen gün artan tehditlere karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum.

ALİ RIZA ERTEMUR (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
Bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye’nin temellerini atan uzun yürüyüşün en önemli duraklarından biri olan Çanakkale Deniz Savaşı’nın 103.yıldönümünde, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bu topraklarda güvenle yaşamamız için eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitlerimizi ve büyük bir kararlılıkla terör odaklarıyla mücadele ederken toprağa düşen fedakar evlatlarımızı ebediyen kalbimizde taşıyacağız.
Ocaklarına düşen ateşi “vatan sağ olsun” diyerek kucaklayan şehit yakınlarımıza, büyük zaferin yıldönümü nedeniyle bir kez daha tüm milletimin adına şükranlarımı sunarken, toprağın bağrına emanet ettiğimiz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

EKREM BAŞER (AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı)
“Çanakkale Zaferi Yüce Milletimizin imkansızlıklar içerisinde dahi olsa, bağımsızlığı, vatanı söz konusu olduğunda neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdiği kahramanlık destanıdır. Her siperde ayrı bir destan yazan, kutsal vatan topraklarımızı canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan dedelerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Anadolu’nun her köşesinden Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan, Halep’ten, Üsküp’ten, Bosna’dan kopup gelmiş, ırkları farklı ama davaları aynı olan bir milletin omuz omuza verdiği mücadeledir Çanakkale. Hz. Peygamberimizin askerlerinin, Mehmetçiğin, yaralı düşman askerlerine su içirip onu sırtında taşıdığı, esir düşenlere insanca davrandığı, dünyaya savaş ahlakını öğrettiği yerdir Çanakkale.  Bin yıl önce Anadolu’ya ayak bastığımızda başlayan ve kesintisiz devam eden imtihan sürecinin bir safhasıydı Çanakkale Deniz savaşı. Aziz Milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde sarsılmaz azmi, kararlılığı ve samimiyeti ile bütün dünyaya bin yıllık yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğini yeniden haykırarak bu imtihandan emperyalist devletleri dizleri üzerine çökerterek zaferle çıkmış, dünyaya milliyetin ne demek olduğunu öğretmiştir. Çanakkale Deniz zaferimizin 103. Yılı kutlu olsun.”

OSMAN TABU (CHP Pamukkale İlçe Başkanı)
Bundan 103 yıl önce 18 Mart 1915’de, 1. Dünya Savaşının en çetin günlerinde İtilaf Devletleri Donamasının Çanakkale Boğazından geçerek Marmara Denizine ve oradan da başkent İstanbul’u işgal ederek Karadeniz’e çıkma planıyla başlayan Çanakkale Savaşları dünya tarihin en önemli savaşlarından ve kırılma noktalarından birisidir. Dünya tarihinin en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşlarında Yarbay Mustafa Kemal’den Yüzbaşı İsmail Hakkı’ya; Seyit Onbaşı’dan Hatice Hanım’a kadar emsali görülmemiş bir kahramanlığa imza atan ecdadımızın aziz hatırası önünde şükranla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. Yüz binlerce evladının kanıyla bu vatanın topraklarına kazınan şanlı zafer, milletimize kutlu olsun…

YUSUF GARİP (Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili)
Bir tarafta ‘18 Mart Şehitler Günü’nü yâd ederken, diğer tarafta Çanakkale Savaşı’nı zaferle taçlandıran yüksek ve yüce millet ruhunu hürmetle hatırlıyoruz. Herkes bilmelidir ki, Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bu duygularla; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü’nde; tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

UĞUR ERDOĞAN (Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı)
1915’te de sözde medeni devletler, çağın modern silahlarıyla, eline geçirdiği kazma ve kürekle cepheye yürüyen bir milleti yok etmek üzere taarruza geçmiş ancak, ‘Çanakkale Geçilmez!’ gerçeğiyle karşı karşıya kalmıştı. Kurtuluş Savaşı’na zemin hazırlayan bu büyük zafer, millet olarak birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha göstermişti. 103’üncü yıldönümünde, milletimizin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha kutlamanın coşkusu yaşıyoruz. 18 Mart aynı zamanda Şehitleri Anma Günü. Bu vesileyle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi de saygıyla anıyor, şehit yakınları ile gazilerimiz ve yakınlarına da en kalbi duygularla şükranlarımızı sunuyoruz.

MÜJDAT KEÇECİ (Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)
Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı)
Birinci Dünya Savaşı’nda ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, kendisinden kat ve kat güçlü olan ordulara geçit vermeyen ulusumuzun bütün varlığıyla özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin sembolü, bir kahramanlık destanıdır. Bugün bu zaferin 103. yılını kutluyoruz. Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, ulusumuzun eşsiz bir mücadeleyle vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 103. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

HAMDİ HELVACILAR (Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı)
Bugün Türk milletinin küllerinden yeniden dirildiği, Mehmetçiğin bir kez daha abideleştiği, Mustafa Kemal Atatürk’ün efsaneleştiği ve Türk Harp Tarihine altın harflerle kazınmış bir kahramanlık ve varoluş destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümüdür. Türk milleti, vatan bildiği toprak üzerinde tarih boyunca bir bayrak altında, hür ve bağımsız olarak kalabilmesini şehitlerine borçludur. Şehitler vatan uğruna canlarını feda eden, kendilerinden sonra gelen kuşaklara, en kutsal hak olan yaşama ve özgürlük hakkını kazandıran ölümsüz kahramanlardır. Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına, Kore’den Kıbrıs Barış Harekatına, terörle mücadeleden 15 Temmuz’a ve El-Bab’tan Afrin’e kadar pek çok şehit verdik. Onlar birer kahramandı! Onlar cesurdu! Onlar canlarını büyük Türk milleti için verdiler. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan, başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlığımız ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_