REKLAMI GEÇ

Denizli semaları dün gece kızıl renge büründü, deprem endişesi yaşandı

Denizli semaları dün gece kızıl renge büründü, deprem endişesi yaşandı

Denizli semaları dün gece kızıl renge büründü. Havanın kararmasının ardından kış aylarında kar yağmadan önce görülen kızıllık, nedeniyle binlerce Denizlili deprem korkusu yaşadı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2017 Pazartesi, 10:04

12 Haziran’da İzmir depreminden bir gün önce İzmir semalarında gökyüzünün kızıl renge bürünmesinin ardından aynı kızıllık dün gece Denizli semalarında da göründü. Özellikle kent merkezinde güneşin batıp, havanın kararmasının ardından saat 21.00’den itibaren gökyüzü kızıl bir renk aldı.

1999 Marmara depremi öncesinde de görülen bu kızıllık, geçtiğimiz günlerde 12 Haziran’da İzmir’de meydana gelen depremden önce de görülmüştü. Bazı Denizlililer, dün gece deprem endişesi yaşadı. Gökyüzünün gece saatlerinde kızarması genel de kış mevsiminde görülen bir durum.

AY IŞIĞININ BULUTLARA YANSIMASI
Gökyüzündeki kızıllığın depremin habercisi olabileceği endişesi yarattığını, oysa bunun bilimsel hiçbir gerçeği yansıtmadığını söyleyen Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hakan Şekerci, “Yapılan bilimsel çalışmalara göre, gökyüzünde oluşan kızıl rengin depremin habercisi olduğuna dair hiçbir bulgu yoktur. Dün gece hava Denizli’de bulutluydu. Ay ışığının yansımasıyla gökyüzünde kızıl bir renk oluştu. Deprem esnasında gökyüzünde ışık yansımaları olabiliyor. Ancak, depremden önce böyle bir ışık yansıması görülmedi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu