REKLAMI GEÇ

Suyun önemini eğlenerek öğrendiler

Suyun önemini eğlenerek öğrendiler

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Dünya Su Günü dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. Tiyatro oyunu, dans gösterilerinin sergilendiği etkinlikte suyun önemine dikkat çekildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2017 Perşembe, 16:23

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Dünya Su Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, Dünya Su Günü’nün öneminden bahsederek, “Su hayati bir sıvı ve olmazsa olmazımızdır. Su yoksa hayatta yoktur. Bu nedenle su kaynaklarımızı korumamız ve onları temiz tutmamız gerekir. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğümüz de suyun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için gece gündüz çalışan bir kurumdur” dedi.

“SUYU İSRAF EDENLERİ UYARIN”
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “Su hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bunun da böyle bir etkinlikle çocuklarımıza aktarılması ayrı bir güzellik. Suyun korunması ile ilgili çalışmalar sürekli yapılıyor ve DESKİ bu konuda üzerine düşeni fazlası ile yapıyor” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci de, suyun tasarrufu hakkında öğrencilere tavsiyede bulunarak, “Belediyelerin görevi sizlere kullanabileceğiniz temiz ve sağlıklı suyu sağlamaktır. Sizin göreviniz de bu suya sahip çıkmak, onu tasarruflu kullanmaktır. Çevrenizdekiler suyu israf ediyor ve doğru kullanmıyorsa onları uyarmanız gerekiyor” diye konuştu

ÇOCUKLARDAN GÖSTERİLERE YOĞUN İLGİ
Konuşmaların ardından suyun önemi ve tasarrufunu anlatan “Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim” projesi kapsamındaki tiyatro oyunu sergilendi. Kısa tanıtım filminin de gösterildiği etkinliğe katılan Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu, Denizli Ticaret Borsası Anasınıfı, Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu ve Ahmet Çalışkan Anaokulu öğrencileri programı ilgiyle izledi.

ÇAT KAPI EV ZİYARETLERİ İLE SUYUN ÖNEMİ ANLATILDI
Öte yandan Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında DESKİ, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri ile birlikte çat kapı ev ziyaretleri yaparak ev sahiplerine su tasarrufu ile ilgili bilgiler verdi. Öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde su tasarrufu farkındalığı konulu mahalle korteji de düzenlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu