REKLAMI GEÇ

Gerçek ihtiyaç sahipleri için ev projesi

Gerçek ihtiyaç sahipleri için ev projesi

Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile TOKİ işbirliği yaptı, Denizli’de gerçek ihtiyaç sahiplerini ev sahibi yapmak için proje geliştirdi. Karahasanlı Mahallesi’nde yapılan evlere 130 TL aylık ödeme ile sahip olacak hak sahipleri, toplamda ise 35 bin 100 TL ödeyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2017 Cuma, 16:27

Vali Ahmet Altıparmak, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle gerçekleştirilecek konut projesiyle ilgili bilgi verdi.

Sosyaldevlet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Vali Altıparmak, konutların Merkezefendi’nin Karahasanlı Mahallesi sınırları içerisinde yapıldığını, TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında 786 konutun yapımının tamamlandığını söyledi.

Konutların gerçek ihtiyaç sahiplerinin ev sahibi olması için yapıldığını belirten Vali Altıparmak, bu nedenle herkesin başvuru yapamayacağını kaydetti.

Vali Altıparmak, “Konutlara başvuru için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nce belirlenen başvuru şartları mevcut olup, bu şartları taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu alınarak değerlendirilecek. Bu fırsatı vatandaşlarımıza sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bürüt 67,5 metre kare ve 2 oda 1 salon niteliğinde yapılan konutlara başvuru için ilk şartın en az 1 yıldır Denizli Büyükşehir sınırları içerisinde (Tüm ilçeler dâhil) ikamet etmek olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, “Konut için başvurular şahsen 1-30 Mart tarihleri arasında Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacak” dedi.

270 ay taksitle gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenerek verileceği konutlar için aranan diğer şartlar ise şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 21 yaş ve üzerinde olmak, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmayacak. Kanunla kurulmuş Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olmamak, 3294 sayılı Kanun’a uygunluğu ilgili SYD Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, kendisi ile eşinin, velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak, TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak.

HAK SAHİPLERİNİN BELİRLENMESİ
Başvurularının yapılmasının ardından Vakıf tarafından hakkında 3294 sayılı kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasından konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve tarihte, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilecek. Kurada %50 oranında yedek liste de belirlenecektir.

Yorumlar

Çaresiz anne   -  Bağlantı 22 Eylül 2022, 19:42

6 numara bebek bezi, ıslak mendil, süt, meyve, sebze ihtiyacım var. Para istemiyorum. Allah rızası için destek olurmusunuz? İnsanı insana muhtaç etmesin rabbim. İnsanı çaresiz bırakmasın rabbim. eylemmetin6666 @ gmail . com

Eylem   -  Bağlantı 10 Kasım 2021, 10:09
Allah rızası için destek olurmusunuz?   -  Bağlantı 7 Ağustos 2021, 08:42

Bebeğim var. Bebek bezi, ıslak mendil, süt, meyve, sebze ihtiyacım var. Para istemiyorum. Allah rızası için destek olurmusunuz? Çaresizim. Allah insanı çaresiz bırakmasın. Allah insanı insana muhtaç etmesin. eylemmetin58@gmail.com

huseyın   -  Bağlantı 30 Ocak 2017, 08:24

engelliyim ama engellire daha cok sans tanımaları lazım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu