REKLAMI GEÇ

Vali Karahan, basın ile ilişkiler için kamu görevlilerine talimat verecek

Vali Karahan, basın ile ilişkiler için kamu görevlilerine talimat verecek

Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelen Vali Hasan Karahan, “Basın da kamu görevi yapıyor. Kamunun basına teknik konularda doğru bilgi vermesi için ayarlama yapacağız” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2017 Pazartesi, 13:19

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden ve basın mensuplarıyla görüşerek, günlerini kutlayan Vali Hasan Karahan, “Denizli’nin sorunlarını basın ile el ele verip çözeceğiz” dedi.

Karahan, bundan sonra hiç bir kamu kurumunun “Valilik izni olmadan basına bilgi veremeyiz” dememesi için ayarlama yapacaklarını kaydetti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, ziyaretlerinden ötürü Vali Karahan’a teşekkür etti, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Temmuz Basın Bayramı’nda yılda iki gün de olsa hatırlanıyoruz. Valimiz Denizli’ye yeni geldi ve kendisiyle basın oldukça sıcak temas kurdu. Basın da kamusal görev yapıyor. Halkın haber alma ihtiyacını basın karşılıyor. Mesleğimizde sıkıntılar ve aksaklıklar olsa da, ülkemizde demokratik bir ortam var. Çevremiz ateş çemberi. Bu ortamda basın milli menfeatler adına hassas davranmak zorunda” dedi.

İL KOORDİNASYON KURULU’NDA GÜNDEME GELECEK
İl Koordinasyon Kurulu, yarın (Salı) Vali Hasan Karahan Başkanlığı’nda toplanacak. Vali Karahan, Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapmasının önemine değindi, “Basın bilgi için aradığında kamu kurumları valilik izni istememeli. Her kamu kurumu, teknik konularda basına doğru ve istatistik, teknik bilgiyi vermeli. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bu konuyu görüşeceğiz. Sonuçta basın da kamu görevi görüyor. Denizli, bölgenin en önemli kenti, basısını da öyle. Basın ile birlikte hizmet için kolları sıvadık” diye konuştu.

“VALİLİK İZNİ OLMADAN BİLGİ VEREMEYİZ”
Basın mensuplarının yıllardır kamu kurumlarının yöneticilerinden en çok duyduğu yanıt, “Valilik izni olmadan bilgi veremeyiz” oldu. Vali Karahan, basının bu yanıt ile karşı karşıya kalmaması için ayar yapacaklarını yineledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu