REKLAMI GEÇ

Altıparmak: Bugün millet olmanın, coşkunun zirveye çıktığı gün

Altıparmak: Bugün millet olmanın, coşkunun zirveye çıktığı gün

Vali Ahmet Altıparmak, 29 Ekim’in Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü kuruluş yıldönümü, millet olmanın, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı bir gün olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2016 Cumartesi, 11:51

Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Valiliği önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Denizlililere seslendi. Bugün Türk ulusunun vatan topraklarını kurtarmak için verdiği ölüm kalım mücadelesi, onur, haysiyet ve namus mücadelesi ile zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıldönümünü kutladığımızı belirterek, “Yani bugün millet olmanın, bir olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün” vurgusunu yaptı.

“CUMHURİYET TÜR İNSANININ UFKUNU GENİŞLETTİ”
“Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş atılımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir” diyen Altıparmak, Cumhuriyetin bilimde, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımların ve değerlerin çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına atılan her adımın, alınan her yolun şaşmaz güvencesi olduğunu belirtti.

“ORTAK ULUSAL DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Büyük bir imparatorluktan Cumhuriyete giden yolu çok iyi bilmek, anlamak ve her zaman hatırımızda canlı tutmak zorunda olduğumuzu ifade eden Altıparmak, “Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi, bugün hepimize düşen ortak görev ulusal değerlere, Cumhuriyete sahip çıkmak, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü bir şekilde yürüyecektir. Şüpheniz olmasın ki bu yürüyüş içimizdeki ve dışımızdaki birçok şer odağının her türlü oyununa, alçakça tuzağına rağmen hep sürecektir. Unutmayalım ki biz en zor zamanlarda dünyaya cesaret ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş bir milletiz. Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin tüm fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır” dedi.

GENÇLERE SESLENDİ
Konuşmasında gençlere “Sizler, Atatürk’ün deyimiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz” diye seslenen Vali Ahmet Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük Önder’in bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak sözleriyle  işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bilgi çağında ülkemizin kalkınmasının, modern çağın gerektirdiği şekilde eğitilmiş insan gücüyle olacağının bilincindeyiz. Ancak şunu unutmamalıyız ki, milli ve manevi değerlerin farkında olmayan, değerlerine yabancılaşmış, Türk kimliğinin ne ifade ettiğini bilmeyen ve de küçümseyen, yani gaflet içinde olanların dünya milletleri içerisindeki varlıklarını anlamlandırmaları mümkün olamaz. Dolayısıyla öz benliğine yabancılaşmamış gençler ancak Türk milletinin şiarının saygınlık ve onur olduğunu bilirler. Heyecanınızı bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti, idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletlerarası bağı güçlü, dışa dönük ekonomik gelişmesi ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş lider ülke olması, istenilen hedefleri koşması, ulaşması kuşkusuz ki hepimizin büyük amacıdır. Unutmayınız ki geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke sizlerin çabasıyla dünyadaki saygın yerini daha da yükseğe taşıyacaktır.”

“TÜRKİYE AYDINLIK YOLDA İLERLEYECEK”
Konuşmasının son bölümünde de Denizlililere seslenen Vali Altıparmak, “Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu onurlu mücadeleyi, bu onurlu yürüyüşü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Dünya var oldukça ay yıldızlı şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecek ve göklerden ala inmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Atatürk, silah arkadaşları ve terör nedeniyle kaybettiğimiz 15 Temmuz şehitlerimize ve bütün şahitlerimize, ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı gazilerimizin acil sağlık ve şifalar diliyorum. Bu vesileyle hepinize Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu