REKLAMI GEÇ

19 Mayıs’a 45 dakikalık tören

19 Mayıs’a 45 dakikalık tören

Türk ulusunun var oluş, Anadolu topraklarını emperyalist güçlerden temizleme mücadelesinin başladığı gün olan ve gençlere bayram olarak armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 45 dakikaya sığdırılan bir törenle kutlandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2016 Perşembe, 11:12

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Delikliçınar Meydanı’ndaki törenle devam etti.

Atatürk ve şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirlerin okunması, ödül töreni ile spor kulüplerinin gösterilerinin yer aldığı tören, toplam 45 dakika sürdü.

denizli-19-mayis-toren-deliklicinar-ic

“BİZE DÜŞEN GÜÇLÜ GENÇLİK YETİŞTİRMEKTİR”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Delikliçınar’daki bölümünde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 19 Mayıs’ın Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olduğunu belirtti.

Atatürk’ün bugünü “Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz” dediği Türk gençliğine bayram olarak armağan ettiğini vurgulayan İbanoğlu, “Güçlü bir Türkiye için bizlerin görevi; okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren, gelişmelere açık, farklılıklara saygılı sağlıklı ve güçlü bir gençlik yetiştirmektir” dedi.

denizli-19-mayis-toren-deliklicinar-ic-1

SPORCULARA ÖDÜL
Törende, çeşitli spor dallarında Türkiye ve dünyada derece yapan sporculara ödüllerini Vali Şükrü Kocatepe verdi. Spor kulüplerinin kısa gösterilerinin yer aldığı Atatürk Anma ve Spor Bayramı kutlama programı, Denizli turu yapan bisikletlilerin tören alanından geçmesiyle sona erdi. Tüm programın 45 dakikada tamamlanması ise vatandaşların tepkisini çekti.

ANOS

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu