REKLAMI GEÇ

82 kavşağı entegre hale getirecek imzalar atıldı

82 kavşağı entegre hale getirecek imzalar atıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kavşaklarda bekleme sürelerini en aza indirerek trafik yoğunluğunu azaltmak, sürücü ve yayalara yönelik trafiği daha güvenli hale getirmek, trafik kazalarını önlemek ve kural ihlali yapan araçları tespit etmek için yeni bir düzenlemeye gidiyor. “Akıllı Kavşak” ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) altyapısını oluşturacak fiber hatlar için, denizli Belediyesi ile Türk Telekom arasında protokol imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2016 Cumartesi, 12:46

Kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatması amacıyla kurulacak Akıllı Kavşak Sistemi ile TEDES’de kullanılacak iletim hatları için ilk adım atıldı. Sistemin altyapısını oluşturmak üzere Büyükşehir Belediyesi ile Türk Telekom arasında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi’ndeki imza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Türk Telekomünikasyon AŞ. Denizli İl Müdürü Osman Karakaş ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü katıldı.

denizli-tedes-protokolu

Türk Telekom İl Müdürü Karakaş, törende yaptığı konuşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Telekom arasında önemli çalışmaların altına imza atıldığını, bugün de ciddi bir teknoloji projesine fiber altyapı sağlamak için protokol imzaladıklarını söyledi.

KAVŞAKLARDA AKILLI SİSTEM UYGULANACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’de ulaşımla ilgili yaşanan sıkıntılar olduğunu kaydederek, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunun çözümü için Ulaşım Daire Başkanlığımızın hazırlamış olduğu projeyi hayata geçireceğiz. Elektronik sistemle kavşaklar akıllı kavşak haline getirilecek. Teknolojinin en üst seviyede kullanılması için proje hazırladık” dedi.

Proje için Türk Telekom’un fiber iletim hatlarının kullanılacağını belirten Zolan, “İyi bir noktada iş birliği yapıyoruz. Denizli’nin bu probleminin çözümüne katkı sağlamış oldunuz. Denizli’nin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için diğer kurumlarla, özel sektörle ve vatandaşlarımızla çalışmaya ve gayret göstermeye devam ediyoruz. Çok heyecanlandığım bir proje olduğunu belirtmek istiyorum. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi ve akıllı kavşaklar trafiğin rahatlamasını sağlayacak” diye konuştu.

TEDES NEDİR?
Denizli’de kurulması planlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile trafik akışı 24 saat kameralar aracılığı ile kontrol edilecek. Ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılacak projede kural ihlali yapan araçlarda sensörler aracılığıyla tespit edilecek.

AKILLI KAVŞAK SİSTEMİ NEDİR?
Sürücü ve yayalara yönelik trafik güvenliğini artırmanın yanı sıra kavşaklardaki bekleme sürelerini en aza indirmek için başlatılacak Akıllı Kavşak Sistemi’nde ise ileri teknoloji kullanılacak. Sistem ile Denizli merkezdeki ilk etapta 82 adet sinyalize kavşak birbiriyle entegre edilerek, yeni oluşturulacak Trafik Yönetim Sistemi’ne bağlanacak. Kavşaklara gelen trafiğin anlık olarak sayılacağı sistem sayesinde kavşak kollarındaki yoğunluğa göre sinyal süreleri otomatik olarak belirlenecek. Sistem trafiğin rahatlatılmasına büyük rol oynayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu