REKLAMI GEÇ

Denizli’de atık seferberliği

Denizli’de atık seferberliği

İl Çevre Müdürü Hamdi Akan, temiz bir çevrede yaşanması için doğanın katı atıklardan tamamen kurtarılması gerektiğini söyleyerek, “Denizli’deki 54 belediyenin de katı atık depolama sistemine geçmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2010 Pazartesi, 17:26

Büyük Menderes Havzası Koruma Eylem Planı Paydaş Toplantısı, Çataltaşçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan İl Çevre Müdürü Hamdi Akan, Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çekerek, “Gerek yer altı gerek yer üstü suların temiz olması için katı atıkların doğaya atılmaması çok önemli. Bunun için de tüm belediyelerin katı atık depolama sahasına atıkları atması gerekiyor. Küçük belediyelerin tesis yapması zor. Denizli’de 54 belediye var. Birbirine yakın olan belediyeler ortak katı atık depolama sahalarını kullanacak. Nüfusu 50 bin ile 10 bin arasında olan belediyeler 7 yıl, 10 bin ile 2 bin arasında nüfusa sahip belediyeler ise, 10 yıla kadar arıtma tesislerini kullanmak zorunda. Biz bu süreyi daha önceye çekmek istiyoruz” dedi.

Büyük Menderes Havzası’nın önemli bölümünün Denizli’de olduğunu sözlerine ekleyen İl Çevre Müdürü Hamdi Akan, şu ana kadar Gözler ve Pınarkent Beldeleri dışındaki tüm belediyelerin de atık su arıtma tesisi için İş Temrin Planı’nı henüz vermediklerini, bu iki belediyenin uyarılacağını kaydetti. Akan, “Çevre Kanunu’nun geçici 4. maddesi ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği gereğince tüm belediyeler 2011 yılından itibaren atık su arıtma tesislerini faaliyete geçirmek zorunda. Denizli’deki 52 belediyenin atık su alt yapı tesisi kurmak için hazırladığı planlar bakanlık tarafından onaylandı. Plan vermeyen 2 belediyeden gerekli planı hazırlamalarını bekliyoruz. Büyük Menderes Havzası ve çevremizin temizlenmesi için tüm belediyeler atık su arıtma tesislerini kurup çalıştıracak, katı atıkları depolayacak. Temiz bir çevre için başka çaremiz yok” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu