REKLAMI GEÇ

Denizli’den Türkmenlere 25 TIR yardım malzemesi

Denizli’den Türkmenlere 25 TIR yardım malzemesi

Denizli ile Lazkiye arasında yardım köprüsü kuruldu. Suriye’deki iç savaştan etkilenen Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da katıldığı törenle 25 TIR ile yola çıktı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2015 Cumartesi, 13:39

Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin Denizli Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin desteğiyle düzenlediği bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası kapsamında toplanan yatak, battaniye, kıyafet ve gıdalardan oluşan yardım malzemeleri 25 TIR’a yüklendi. TIR’ların Suriye’ye hareketinden önce Polisevi’nde tören düzenlendi.

Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bazı daire müdürleri, Hayrat İnsani Yardım Vakfı ve derneği yöneticileri katıldı.

“İYİLİK İNSANİ BİR ŞEYDİR”
Bakan Ramazanoğlu, törende yaptığı konuşmada, iyiliğin insani, rahmani, imani bir şey olduğunu, bugün Hayrat İnsani Yardım Vakfı’nın iyilik sofrasında bir araya gelindiğini söyledi. 15 yıl önce kendi yağıyla kavrulma anlayışının hakim olduğu, içine kapanmış, ürkek, dünyayla bağını koparmış bir Türkiye bulunduğunu ifade eden Ramazanoğlu, o içine kapanmışlığın ülkeyi çaresizliğe ittiğini, bunun sonucunda evlerde trajedilerin yaşandığını belirtti.

“ECDADIMIZIN YAŞADIĞI COĞRAFYA NASIL YABANCI OLUR”
Büyük dedesi ile ninesinin mezarlarının Üsküp’te bir manastırda bulunduğunu anlatan Ramazanoğlu, “Bu durumda, ecdadımızın yaşadığı o coğrafya, Üsküp benim için nasıl yabancı olabilir? Dedemin, ninemin mezarının bulunduğu yer benden nasıl uzak olabilir? Dolayısıyla orada yaşananlara nasıl duyarsız kalabiliriz? İşte o gönül coğrafyası dediğimiz şey, Osmanlı’dan bize kalan coğrafya, yüreğimizin olduğu yerlerdir. Bayırbucak türkmenleri de öyle” dedi.

denizli-25-tir-suriye-yolunda-ic

ZOLAN: YARDIM GÖREVİMİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, gönül coğrafyasında ihtiyaç duyulan her noktaya ulaşmanın, ora-larda yaşayanlara insani yardım sağlamanın herkesin görevi olduğunu, bu kampanyada da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.

DUALARLA GÖNDERİLDİ
Konuşmaların ardından yardım kampanyasına katılan belediyelerin başkanlarına teşekkür plaketi verildi ve 25 TIR’dan oluşan yardım konvoyu dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu