REKLAMI GEÇ

Denizlililer tarihe not düştü

Denizlililer tarihe not düştü

FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Demokrasi Kürsüsü’nde yer alan anı defterinin sayısı 9 cilde ulaştı. Binlerce Denizlili tarihe not düştüğü anılarında 15 Temmuz gecesi yaşadıkları ile milli iradeye olan bağlılıklarını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 15:50

Darbe girişiminin ardından Delikliçınar Meydanı’nı boş bırakmayan Denizli halkı, demokrasi nöbetinin 25’inci gününde de milli iradeye sahip çıkmaya devam etti. FETÖ/PDY’nin darbe kalkışmasının püskürtülmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Delikliçınar Meydanı’na kurduğu “Demokrasi Kürsüsü” vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Burada yer alan anı defterine, milli iradeye olan bağlılıklarını paylaşarak, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kaleme alan vatandaşlar, yazdıklarıyla tarihe not düşüyor. Binlerce Denizlilinin darbe kalkışmasından bugüne kadar süreçle ilgili anıları ve düşünceleri bugüne kadar 9 cilde ulaştı.

İşte anı defterine düşülen önemli notlardan bazıları:
Nursena : “Benim adım Nursena. Ben 12 yaşındayım. Darbenin olduğu gece zaten uyuyamamıştım 9’dan 11’e kadar. Sanki içime doğmuş. Sonra babam ve annem koşarak geldiler hemen haberleri açtılar. O gece ne kadar korktum anlatamam. Fakat buna rağmen hala dimdik ayaktayız. Korkmadan yıkılmadan Türk milleti olarak buradayız.”

Hüseyin Ütker: “15 Temmuz gecesi uyuyordum, babam ‘Kalk Çınar’a gidiyoruz’ dedi. Ne oldu’ dedim. ‘Şerefsizler darbe yapmaya çalıştı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanlara çağırdı’ dedi ve Çınar’a geldik. Babam yeni ameliyat olmuştu. Topal bacağıyla milli iradeye sahip çıkmaya gelmişti, yine geldik ve gelmeye devam ediyoruz.”

DEMOKRASİ NÖBETİ 25. GÜNÜNDE
Öte yandan ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce vatandaş demokrasi nöbetinin 25’inci gününde de Delikliçınar Meydanı’nı terk etmedi. Darbe girişimini lanetleyen Denizlililer, hayatını kaybeden demokrasi şehidi sivil vatandaş, polis ve askerleri dualarla andı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca meydanda açılan stantlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 9 Ağustos 2016, 23:28

Cemaatleri tarihin karasularına gömerse anca not düşer…. Hele bir şu cemaatlerin kökünü kazısın Denizli. Denizli de tutucu, izmir didim kuşadasında tangalı hikayesinden kurtulsun…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu