REKLAMI GEÇ

Denizli’nin anayasasına onay

Denizli’nin anayasasına onay

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2019 yılları arasını kapsayan stratejik planı onaylandı. Büyükşehir Meclisi’nde tartışmalara yol açan planla ilgili konuşan Başkan Zolan, “Denizli’nin anayasasını belirliyoruz” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2014 Çarşamba, 09:36

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara mektup göndererek, anket yaptırarak belirlediği sorunlar ve hedefleri kapsayan 2015-2019 yılları arasını kapsayan Stratejik Plan Büyükşehir Meclisi’nde görüşüldü.

2019’A HAZIRIZ
Turizmden, ekonomiye, eğitime kadar 7 alan, 7 amaç ve 25 hedeften oluşan stratejik planda Denizli’nin gelişim alanları, tespit edilen sorunlar, kültür ve sosyal çalışmalar, kırsal alanda yapılacak olan projeler de yer alıyor. Meclis görüşmeleri sırasında stratejik planla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Biz büyükşehir belediyesinin anayasası olarak gördüğümüzü stratejik planı bugün meclisimizde oylayacağız. Anayasamızı ilçelerle muhtarlarla yaptığımız toplantılar., denizli halkına gönderdiğimiz mektuplarla ortaya çıkan anket sonuçlarına göre hazırlanmıştır. Artık planla birlikte 2019 yılına hazırız” dedi.

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK
CHP Grup Başkanvekili Bekir Çapar, stratejik planda kırsal alanların yeterli düşünülmediğini gördüklerini bunun için de çekimser oy kullanacaklarını söyledi. Çapar, büyükşehir bünyesinde kurulacak Kırsal kalkınma Daire Başkanlığı’nın planda bütçesinde ödenek bulunmadığını söylemesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan cevap verdi, “Büyükşehir ile birlikte kırsal alanlar da bir bütün olarak düşünüldü. DESKİ, itfaiye, cenaze hizmetleri gibi hizmetler zaten büyükşehir ekiplerimizce yapılıyor” dedi. Zolan, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Daire Başkanlığı’nın bütçesine 200 bin lira aktarılacağını söyledi.

OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ
MHP Yusuf Garip, planı hazırlayanlara teşekkür ederek, “MHP grubu olarak stratejik plana olumlu bakıyoruz. Planda yer alan maddeler Denizli’yi geleceğe taşıyacağına inanıyoruz” dedi. Ardından oylamaya geçildi. Çekimser oy vereceğini açıklayan CHP grubu, eleştirdikleri bölümün hemen düzeltilmesi üzerine çekimser oy vermekten vazgeçerek ‘evet’ oyu verdi. Böylelikle plan oy birliği ile meclisten geçti.


7 ALAN 7 AMAÇTA NE VAR

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mecliste onaylanan Stratejik Planında yer alan 7 alanı; Güçlü Kurumsal Yapı, Kentsel Gelişim, Çevre ve Sağlık, Güvenlik ve Afet Yönetimi, Sosyal Refah ve Dayanışma, Kültür, Sanat ve Sosyal Yaşam ile Ekonomik Gelişim olarak belirlendi.

Aynı planda Büyükşehir’in 7 amacı da şöyle sıralandı:
“Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyona ulaşabilmesi için kurumsal kapasitenin gelişiminde sürekliliğin sağlanması.
Denizli’nin gelişen ihtiyaçları çerçevesinde düzenli ve kullanılabilir kamusal alanlar ile tüm şehirde güvenli ve hızlı ulaşım.
Denizli’nin bütününde gelişmişlik farklılıklarını ortadan kaldırarak sağlıklı, yaşanabilir ce sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulması.
Kentsel güvenlik risklerini göz önünde tutarak bütüncül bir afet yönetimi uygulanması ve güvenli, düzenli, huzurlu bir kent oluşturulması.
Toplumsal bütünleşmenin sağlanması, aidiyet duygusunun güçlendirilmesi ve kırılganlığın engellenmesi.
Denizli Halkının sosyal yaşamının zenginleştirilmesi ve kentlilik bilincinin gelişmesine katkı sağlanması.
Denizli’nin bölgesel ve uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik destek programlarının geliştirilmesi ve uygulanması.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu