REKLAMI GEÇ

Denizli’nin eski Vali Konağı yıkıldı

Denizli’nin eski Vali Konağı yıkıldı

Denizli’nin İstiklal Caddesi üzerinde bulunan eski Vali Konağı, yerle yeksan. Bina iş makineleri tarafından yıkıldı. 40 yılı aşkın süre Denizli valililerini ağırlayan konağın yerine Büyükşehir Belediyesi bir sosyal projeyi arsada hayata geçirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2015 Çarşamba, 13:44

1970’li yılların ilk yarısında Vali Münir Güney tarafından yaptırılan Denizli eski Vali Konağı yıkıldı. Başkarcı’ya yapılan yeni Valilik Köşkü sonrası boşaltılan ve aylardır yıkılmayı bekleyen konağa önceki gün iş makineleri girdi. İstiklal ve İnönü caddeleri kavşağında yer alan konağın tüm yapıları tamamen yıkıldı.

denizli-vali-konagi-yikildi-i
TIKIROĞLU İSTEMEMİŞTİ
Eski Belediye Başkanları’ndan köşe yazarımız Mimar Ziya Tıkıroğlu, Denizli eski Vali Konağı bilgilerini Denizlihaber.com ile paylaştı. Tıkıroğlu, dönemin Valisi Güney’in yoğun ısrarı nedeniyle İstiklal Caddesi’ne yapılan eski konağın hem konum hem de yapısı açısından pek istenilmeyen bir konak olduğunu belirtti. Tıkıroğlu, “Biz o zamanlar muhalefet etmiştik Vali Münir Güney’e… Kitabımda bile bu eleştiriyi yapmıştım. Yeri ve yapısı itibariyle beğenilmeyen bir projeydi. Yakışmıyordu Denizli’ye. Göçebe binası gibi bir binaydı bana göre. Hep eleştirmiştik” diye konuştu.

HANGİ VALİLER KALDI?
Vali Münir Güney döneminde yaptırılan Vali Konağı, Hayri Güler, Sabahattin Savacı, Emin Dündar, Celal Kayacan, Musa Atik, Asım İğneciler, Sami Sönmez, Rıfat Kaplan, Necati Bilican, Alparslan Karacan, Erdoğan Cebeci, Oğuz Kağan Köksal, Yusuf Ziya Göksu, Recep Yazıcıoğlu, Gazi Şimşek, Hasan Canpolat, Yavuz Erkmen, Abdulkadir Demir ve son günlerinde ise Şükrü Kocatepe’yi ağırladı. Konutun en uzun sakini Yusuf Ziya Göksu olurken, son sakini ise Vali Kocatepe oldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şubat ayında Denizlihaber.com’dan Engin Ünal’a verdiği özel röportajında, Vali Konağı arsasının bir sosyal proje için değerlendirileceğini duyurmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu