REKLAMI GEÇ

Denizli’nin kahramanlarını tanıyacaklar

Denizli’nin kahramanlarını tanıyacaklar

Fatma Yıldız, Servergazi, Mehmet Gazi, Merkez Efendi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Ahi Sinan, Ahi Tuman ve Özay Gönlüm gibi Denizli’nin değerlerinin hayatları çizgi roman haline getirildi. Çizgi romanlar, okullarda çocuklara dağıtılmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2014 Çarşamba, 12:57

Denizli’nin tarihi Türk büyüklerinden olan Fatma Yıldız, Servergazi – Mehmet Gazi, Merkez Efendi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Ahi Sinan, Ahi Tuman ve Özay Gönlüm’ün hayatlarını çizgi roman olarak hazırlayıp ilkokul öğrencilerine dağıtan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin kahramanlarını gelecek nesillerin öğrenmesi için başlattığı çalışmayı yeni eserlerle sürdürüyor.

Denizli’nin Türk büyüklerini gelecek kuşakların tanımasını amaçlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilkokul 3,4 ve 5’inci sınıflar için toplam 30 bin adet, “Denizli Valisi Sungur Bey”, “Denizli Beyi İnanç Bey” ve “Denizli Evliyası Şeyh Mehmet Şirvani”nin hayatlarını anlatan çizgi roman hazırladı. Üç Türk büyüğünün hayatlarını anlatan eserlerin ilk dağıtım töreni Osman Özgür İlkokulu’nda yapıldı. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

“ÖRÜMCEK ADAM VE BATMAN HAYALİ KAHRAMANLAR”
Başkan Zolan, “İstiyoruz ki şehrimizdeki tüm değerleri, bugüne kadar bu şehre hizmet etmiş büyüklerimizi, kahramanlarımızı sizlere aktararak öğretmek. Geçmişimizi bilmeniz ve bu şehrin, bu ülkenin bedelinin ne olduğunu, kimler tarafından ödendiğini öğrenmek açısından çalışmalar yapıyoruz. Ülkemize ve bayrağımıza daha iyi sahip çıkabilmek noktasında, sizlere ışık olması, sizlere yol gösterici olması noktasında kahramanlarımızla, büyüklerimizle, ecdadımızla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar bir çok kültür yayınlarımız oldu. Sizlere bu yayınları ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.” Geçmişte bu toprakları bize vatan eden, bu toprakların bugünlere ülke olarak gelmesini sağlayan çok değerli büyüklerimiz olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Bu büyüklerimizin hayatlarını, yapmış olduğu işleri sizlere aktaracağız. Sanal dünyada hayal kahramanlar var. Örümcek Adam, Batman gibi. Ama bunlar hayali kahramanlar gerçek kahraman değil sanal dünyanın yaratmış olduğu kahramanlar. Şunu bilin ki o kahramanlar bizim kahramanımız değil. Hem gerçek değil, hem de bizim kahramanımız değil. İşte bu eserlerdeki büyüklerimiz bizim kahramanlarımız, bizim ecdadımız, hem gerçek hem de bizim kahramanlarımız” dedi.

DENİZLİ VALİSİ SUNGUR BEY
1200’lü yıllarda Denizli’de doğmuştur. Asker olma hayali ile büyüyen Kara Sungur Selçuklular döneminde akıncı olarak görev aldı. Gösterdiği başarılar ve kahramanlıklar nedeniyle kendisine Denizli Valisi ve Kumandalığı unvanı verildi. Anadolu’nun Türkmenleşmesinde adı geçen önemli büyüklerimizdendir.

DENİZLİ BEYİ İNANÇ BEY
Türkmen beyliği olan İnançoğulları’nın kurucusudur. Dedesi Mehmet Bey ve babası Ali Bey, Ladik Beyliği’nin başında bulunmuşlardır. Dönemin manevi büyüklerinden Yatağan Baba ve Emirhan Hoca tarafından yetiştirilen İnanç Bey, kılıç, ok ve gürzü ustaca kullanması ile ünlüdür.

DENİZLİ EVLİYASI ŞEYH MEHMET ŞİRVANİ
18. yüzyıl sonlarında Azerbaycan’da doğmuştur. Hayatının büyük bir bölümü dolaştığı yörelerde İslamiyet’i halka anlatarak ve talebeler yetiştirerek geçirmiştir. Anadolu’daki İslamiyet anlayışına öncülük etmesi için Şeyh Şamil’in elçisi olarak Denizli’ye gönderilmiştir. Kendini Denizli halkının İslamiyet’i tanıması ve yetiştirdiği öğrencilerine adamıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu