REKLAMI GEÇ

Denizli’nin kültür envanteri çıkarılıyor

Denizli’nin kültür envanteri çıkarılıyor

Denizli Kültür Envanteri Projesi’nde çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 10 ilçede envanter çalışmalarını tamamladı. Projenin Kasım ayı sonunda tamamlanarak yayınlanması hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2014 Çarşamba, 12:11

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen Denizli Kültür Envanteri Projesi için çalışmalar sürüyor. Kasım ayı sonunda tamamlanarak yayınlanması hedeflenen proje ile Denizli’nin tanıtımının yanı sıra, kentin bilinmeyen kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Denizli’nin tüm ilçelerinde 3 kişilik özel bir ekip tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında araştırma-veri toplama ve fotoğraflama-belgeleme faaliyetleri yürütülüyor. Bu kapsamda bugüne kadar Tavas, Kale, Çal, Bekilli, Buldan, Bozkurt, Serinhisar, Acıpayam, Sarayköy ve Babadağ İlçelerindeki çalışmalar tamamlandı.

Denizli’nin turizm sektöründeki payının artırılması ve kentteki kültürel değerlerin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla hazırlanan Denizli Kültür Envanteri Projesi, 3 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanacak. Kasım ayı sonunda yayına sunulacak proje kapsamında Denizli’nin 19 ilçesinin tamamında yer alan tarihi, turistik ve kültürel değerler araştırılıp yazılı ve görsel olarak kayıt altına alınacak ve bunlar, ‘kentsel mimari’, ‘arkeoloji’, ‘halk kültürü’ ve ‘kültür ekonomisi’ başlıkları altında toplanacak. Toplanan bu veriler, proje kapsamında oluşturulacak internet sitesine aktarılırken, bin adet katalog hazırlanacak. Ayrıca hazırlanan Kültür Envanteri, İngilizce’ye de tercüme edilecek ve sürdürülebilirlik ilkesi ile ilerleyen yıllarda daha da geliştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu