REKLAMI GEÇ

Denizli’nin ulaşımına minibüsçüler talip oldu

Denizli’nin ulaşımına minibüsçüler talip oldu

Denizli Belediyesi Meclisi’nin şehir içi minibüslerinin halk otobüslerine dönüştürülmesi ile ilgili kararından vazgeçmesi, minibüs hat sahiplerini yüreklendirdi. Minibüsçüler, özel halk otobüslerinin işletmeciliğini istiyor. Ancak minibüslerin kaldırılmasını istemiyor. Turex’e 18 milyon hava parasını da vermek istemeyen minibüsçüler, “Sözleşmesi bitince gitsin. Sonra biz devir alalım” diyorlar.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2013 Cuma, 11:20

Denizli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında aldığı minibüsçülerin birleşerek özel halk otobüsüne dönüştürülmesi ile kararı, yeterli çoğunluk olmadığı gerekçesiyle iptal edilmesi üzerine harekete geçen minibüs hat sahipleri, şehir içi ulaşımına talip oldu.
1990 yılında kurulan S.S Denizli Hat Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini yeniden faaliyete geçiren hat minibüsçüleri, belediye meclisinin yerinde bir karar aldığını belirtti.
Meclis Kararını değerlendiren Kooperatif Başkanı İbrahim Ceylan, “Belediye, Denizli’nin şehir içi yolcu taşımacılığında yeni bir düzenleme yapılması için karar almış ve değişimin otobüsten yana olmasını istemişti. Ancak, Denizli kasabadan bozma bir şehir. En kısası 9 metre olan otobüslerin rahatlıkla geçebileceği sokaklar ve caddeler çok az. O nedenle bu ulaşım sorunun çözmek yerine daha çok trafik yoğunluğu ve sorunu yaratırdı. Ayrıca, minibüsçüler için altından kalkamayacağı maliyet yükleyecekti. Kararın iptal edilmesi yerinde olmuştur” dedi.

ÖZEL FİRMA VARKEN OLMAZ
Ceylan, Kayseri modelinin Denizli’ye uygulanmaya çalışıldığını belirterek, “Kayseri’de özel halk otobüs şirketi yoktu. O nedenle uygulanması kolay olmuştu. Denizli’de özel halk otobüslerini işleten bir özel firma var. Bizden bu firmanın zararının karşılanması istenmişti. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Ve beklenen çoğunluk sağlanamayınca geri adım atıldı” diye konuştu.

“BU KÜLTÜRÜ YOK SAYAMAZSINIZ”
Minibüs ile yolculuk yapmak isteyen ve bundan zevk alan vatandaşların olduğunu vurgulayan Kooperatif Başkanı Ceylan, “Minibüs ile ulaşım bir alışkanlık ve kültürdür. Minibüsleri ortadan kaldırarak, minibüsle yolculuk yapmaktan zevk olan insanları da yok saymış olursunuz. Bu kültürü yok etmek değil yaşatmak gerekir. Biz minibüslerle birlikte özel halk otobüslerinin de olmasını istiyoruz. Ve böyle bir ulaşım sisteminin içerisinde biz hat sahipleri de yer almak istiyoruz” diyerek gelecek ile ilgili projelerini paylaştı.

“ŞEHİR İÇİ ULAŞIMINA TALİBİZ”
Minibüs hat sahiplerinin otobüs olmaktan vaz geçmediğini belirten Ceylan, “Biz minibüsçüler olarak, otobüs olmaktan vaz geçmedik. Biz hem minibüs hem de otobüs olarak şehir içi yolcu taşımacılığında yetkili olmak istiyoruz. Şu an özel halk otobüslerinden yetkili olan firma ile Belediye sözleşmesinin sona erdiği tarihe kadar bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Daha sonra Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüşeceğiz. Minibüs ve özel halk otobüslerinden elde ettiği gelirden az olmamak kaydı ile belediyeye ödeme yapmaya hazır olduğumuzu ve özel halk otobüslerini bize vermesini talep edeceğiz. Belediye kabul etmez ise, ihaleye girmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Kamil Kıyak   -  Bağlantı 24 Ağustos 2013, 21:57

ARKADAŞLAR BURADA TARTIŞMANIN BİZLERE FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRECEĞİNE İNANIYORUM. GERÇEK KİMLİĞİMİZLE YAZIŞALIM OTURALIM KONUŞALIM BELKİ BENDE YANILIYOR OLABİLİRİM. ORTAK GÖRÜŞLERDEN BİR DOĞRU ÇIKARABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM. SAYGILAR.

…MİNİBÜSÇÜ…   -  Bağlantı 22 Ağustos 2013, 23:46

ALAN BATTI SATAN KURTULDUUUUUUUUUUUU DİYODUN YAAAA KAMİL KIYAK BİZDE TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYANLARIZ SEN GİBİ KeNDİ ÇIKARIMIZ İÇİN UĞRAŞMIYORUZZZ SENDEN DAHA İYİ GÜNDEMİ TAKİP EDİYRUM SENDEN DAHA İYİ BİLİYORUM HERŞEYİİ.YA KAMİL KIYAK SENİN ENGELLİ RAMPASINDAN PARA KAZANMA HAYALİN BİLE SUYA BATTI YAŞİMDİDE İLK HEM MİNBÜS OLARAK DEVAM ETCEK HEM OTOBSLERİ ALCAZ DİYE HAYAL KURUN BAKALIM DUA EDİNDE OSMAN ZOLAN KAZANMASIN SİZE YEDİRMİCEKK NASILSA BU OTOBÜSLERİ 😀
1 kooperatife gelDİM ÇAYINIZIDA İÇTİM herşeyi biliyorum
2 bütün toplantılara katıldım
3 şuana kadar kimi kime sattık demişsin daha yeni başlıon baksana satmaya
4 EVET herkes kendi kararını kendi vercek biz minbüsçü esnafının gözünü kaç milyarla boyucanız ilk toplantılar olduğu zamanlarda 25bin kazancak diolardı sonra 7bin oldu aylık kazanç sonra düşe düşe BİN liraya düştü NOLDU KAMİL KIYAK???
1 AYLIK SÜREÇTE HERGÜN TAKİP ETTİM Bİ GÜNDEMİ TAKİP EDEN SEN KENDİNMİ VAR ZANNEDİYORSUn
DİĞERLERİNİN AMACI FARKLIDA SİZİN AMACINIZIN HİÇ BİR FARKI YOKK
herkes bu iş için elini taşın altına koyduğunda ilk çeken sen olursun bu işten elini uğraştığınız amaç belli uğraşmak bumu OSMAN ZOLAN KAZANIRSA SEÇİMLERDE TUREX SİZEMİ KALCAK SİZE Mİ YEDİRCEK TABİKİDE HAYIR 2004TE OLDUĞU GİBİ ORTADA KALCAZZZZ
HİÇ KİMSE KENDİ KAFASINDAN Bİ İŞ YAPMIYORSA BENİM ADIMA KARAR VERMİCEKSN
DURAKLARDAN KAÇ TANE BAŞKAN VAR SÖLE BAKALIMMM KAÇI BU KOOPERATİFE KARŞIYDI NEDEN HABERLERİ VAR HİÇÇ BİŞİDEN HABERLERİ YOK SENDE BİLSEN İYİ OLUR 16 DURAKTAN 2 3 DURAK BAŞKANI ÇIKAR DESTEKLEYEN BİLMİyOrmuSUN SANKİ BUNLARI GELMİŞ BANA BURDA GAZEL OKUOSUN
KOOP AMACI NEDİR minübüs olarak devam etmekti hani zaten adından belli deme otobüsmüş ŞİMDİ 2 BİNİŞ BEDAVAYMIŞ siz gari otobüs aldığınızda 3.binşleride bedava yapın çok iyi kalkınırsınız 😀 NASIL OLSA KOOP PETROL KUYUSU VAR ARKANIZDA 😀

GELECEĞİ GÖREN ARKADAŞ SEN GELECEĞE AT GÖZLÜKLERİYLE BAKION GALİBA DÜNYA GÖZÜNLE Bİ BAK SANAMI KALCAK SANIYORSUN OTOBÜSLERİ HAYALLERE DEVAM ET BAKALIM 1 YIL KULLANIRSINIZ SONRA İŞLETEMİYORSUNUZ DİYE ELİNİZDEN ALIRLAR GELECEĞİN ÇOK AÇIK OLUR ARTIKK BORÇLARLA SEN ARKALARINDA OLMA ÖNLERİNDE OL KOŞA KOŞA GİT YÜRÜME GEÇ KALIRSIN senin geleceğinide ben görüyorum…

minibüscü isimli kişi sen çok ileri görüşlüsün asıl sen geri düşüncelisin denizli gerçekten çok yüklü deme taşıyamıyorsun ileri görüşünden düşük maliyetmiş bak sen bunu bile düşünemiyon akıl ve mantık var bu işin düşük maliyet olcağını nasıl düşüne biliyorsunn hesaplarında yanlışlık var ileri görüşlü minibüscüüü sizin gibiler yüzünden batıyoruzzz
HERKESE SAYGILAR HAYRILI İŞLER MİNİBÜSÇÜ ARKADAŞLARIM… 🙂

KAMİL KIYAK   -  Bağlantı 20 Ağustos 2013, 19:37

Aşağıda yorum yapan(MİNİBÜSÇÜ) arkadaşıma yorumum.
Hiç kooperatifimize geldin mi?
Şöf. odasındaki toplantılara katıldın mı?
Şu ana kadar kimi kime sattık?
Herkes kendi kararını kendisi verir yorumunda bütün minibüsçüler için sen karar veriyorsun bak.
1 aylık süreçte sizler ne kadar yakından gündemi takip ettiniz?Diğerlerinin amacının farklı olduğunu biliyorsun da bizim amacımızı neden bilmiyorsun anlıyamadım demekki sende uzak duranlardan nasıl olsaa bu iş için uğraşanlar vaar diyenlerdenmisin bilmiyorum. Herkes elini taşın altına koyacak fikirler paylaşılacak doğru olan uygulanacak. Hiç kimse kendi kafasından bir iş yapmıyor yapamazda. Alınan ve verilen bütün kararlardan durak başkan ve temsilcilerinin bilgisi dahilinde olduğunu bilmeni isterim.Bizler koop amacını yaptırmıyoruz buyur gel seninde fikrini dinleyelim güvenilir arkadaşlara ihtiyacımız var bekleriz.

sevim   -  Bağlantı 16 Ağustos 2013, 23:53

denizlide turex yollarda kudurex vatandaşı ezirex bu iş böle uyan denizlim

KAMİL KIYAK   -  Bağlantı 16 Ağustos 2013, 21:17

ARKADAŞLAR BİLİNÇSİZ OLARAK YAPILAN BİR OTOBÜS DÖNÜŞÜMÜNE BENDE SİZLER GİBİ HAYIR DİYORUM. HESAPLARDA BİR YANLIŞLIK OLDUĞUNU BİLDİĞİMİZ İÇİN 6 AYDIR BUNUN MÜCADELESİNİ VERDİK VE BAŞARDIK. 2004 YILINA GERİ DÖNMEMEK İÇİN. GELİN TEK ÇATI ALTINDA TOPLANALIM 763 FİKİR BİR ARADA OLALIM. BİRİ VE BİRİLERİ BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRMESİN AKLIN YOLU BİRDİR BİZ VE BİZLER KENDİMİZİ YÖNLENDİRELİM. ARAŞTIRALIM HESABIMIZI ONA GÖRE YAPALIM HESAP TUTMAZSA AYNI USÜL YİNE DEVAMMMMMMMMM.

GELECEĞİ GÖREN   -  Bağlantı 16 Ağustos 2013, 15:20

Turex’e hava parası vermeyecek olduktan sonra……..
Denizli’de tek olup uzun süre bu işi biz yapacaksak…….
Bütün güzergahları kullanabilecekken…………..
Yakıtı, lastiği ucuza alıp belediyenin ( önceki şartlarda %5 ) alacak olduğu komisyonu en aza indirgenmişse………
NEDEN BİZ YAPMAYALIM……..
Sonuna kadar destekliyorum sizleri…….
Yürüyün……….
ARKANDAYIZ.

minibüscü…   -  Bağlantı 16 Ağustos 2013, 14:47

senin gibi geri kafalı minibüsculer oldugu icin bu noktaya geldik…arkadasım daha konforlu daha rahat ortamda düşük maliyetli bu tasıma işini neden biz yapmayalım…dolmuş olarak nereye kadar devam edebileceksin…yada tek basına kaldırabilecekmisin denizlinin yükünü…

MİNİBÜSÇÜ   -  Bağlantı 16 Ağustos 2013, 13:23

bu kooperatif nasıl bir amaç taşıyor dediğiniz cümlelere bakın bi yazık size güvenipte bu kooperatife girenleree sizde insan satıyorsunuz kendi adınıza konuşun MİNİBÜSÇÜLER ASLA OTOBÜS OLMAK İSTEMİYOR BÖYLE YALANLA SÖLEMEYİN siz benim adıma karar veremezsiniz MİNİBÜSÇÜLER BU KOOPERATİFE OTOBÜS OLMAMAK İÇİN GİRDİ otobüs almak için değil sizin ne farkınız kaldı diğerlerinden amacınız başka… 1 AYLIK VERİLEN SÜREDE KİM GİDİPTE OTOBÜS İÇİN KAYIT YAPTIRDI NEDEN BÖYLE KENDİ KAFANIZDAN YALANLAR UYDURUYORSUNUZ OTOBÜS İÇİN KAYIT YAPTIRAN TOPLASAN 10 KİŞİ ÇIKMAZ. DEMİŞSİNİZKİ MİNÜBÜSLER OTOBÜS OLMAKTAN VAZGEÇMEDİ YALANIN BÖLESİ OLMAZ. İBRAHİM CEYLAN , KAMİL KIYAK VE ESNAF DOSTU SİZ 3NÜZ ALINDA ÇALIŞTIRIN BİZ İSTEMİYORUZZZZZZZZ … BU KOOPERATİF AMACINI SAPTIRMIŞ GÜVENİLMEZ SİZE… 2004 YILINDA 1 KERE KANDIK BU YALANA BİDAHA KANMAYIZ KANMAYINNNNNN…!!!

ESNAF DOSTU   -  Bağlantı 16 Ağustos 2013, 12:14

Sayın esnaf arkadaşlarım bu haberinize inan çok sevindim Denizlinin taşımacılığını Denizli esnafı yapsın, bu kaymağı başkalarına yedirmeyin hesabınızı da iyi yapın.65 yaş ücretsiz deniyordu ama belediyelerin yetkisi dahilinde 60 a düşürüldüğünü de bilmenizi isterim. Yakın zamanlarda karşınıza bu sorun çıkabilir bu konuda da bilginiz olsun. (Resmi Gazete Tarihi: 20.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28713 )
ERİŞİLEBİLİRLİK İZLEME VE DENETLEME YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM. Koop üye sayınızın 501 i bulduktan sonra kendi odanızı kurabileceğiniz’i biliyorsunuzdur. Mevcut odanızdan bağımsız bir odaya sahip olabilme dileği ile hepinize kolay gelsin başarılar dilerim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mart 2024 Salı 9 20Parçalı Bulutlu
20 Mart 2024 Çarşamba 10 13Yağmurlu
21 Mart 2024 Perşembe 4 16Parçalı Bulutlu
22 Mart 2024 Cuma 5 15Yağmurlu
23 Mart 2024 Cumartesi 4 17Parçalı Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_