REKLAMI GEÇ

Denizli’ye Akıllı ulaşım sistemi kurulacak

Denizli’ye Akıllı ulaşım sistemi kurulacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda milyonlarca lirayı bulan bir yatırımı hayata geçirmenin çalışmalarını yaparken, “akıllı ulaşım sistemi” adı verilen uygulamayla toplu taşıma sisteminde Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2016 Çarşamba, 14:06

Denizli Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunun azaltılması, kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi, kent bilgi sistemine altlık oluşturması, daha hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti verilmesi ve yolcu-sürücü güvenliğinin sağlanması için “akıllı ulaşım sistemi” adı verilen bir proje hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında kent genelindeki 763 minibüs ve 1203 servis aracı ile 150 belediye otobüsüne GPS ve kamera sistemi kurulacak.

Özellikle yolcu ve sürücü güvenliğinin arttırılması ve daha konforlu bir ulaşım sistemi oluşturulması hedeflenen proje kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na “izleme ve kontrol merkezi” kurulacak. Sistem sayesinde gerekli denetimler yapılarak, aksaklıklar belirlenecek. Hizmetlerin zamanında ve eksiksiz karşılanması için gerekli verilere de anında ulaşılabilecek. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

OTOBÜSÜN SAATLERİ GÖRÜLEBİLECEK
“Denizli’deki toplu taşımaya birçok yenilik getirecek uygulama ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak. Toplu taşıma ağı tek bir sistemden yönetilecek ve araçların anlık konum bilgileri, geliştirilecek yazılıma işlenecek. İşlenen bu veriler akıllı telefon veya tabletten anında görebilecek. Bu kapsamda Denizlililer daha evinden çıkmadan toplu taşıma aracının ne zaman durağına geleceği bilgisine anında ulaşabilecek. Vatandaşlar, cep telefonu ve tabletten nereye, hangi toplu taşıma aracıyla gidebileceği görecek ‘şu an şehrin neresindeyim? Sonraki toplu taşıma aracı saat kaçta gelecek?” gibi bilgilere de anında ulaşabilecek.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ İZLENECEK
Kent trafiğine dahil edilecek akıllı sistem ile toplu taşımaya olan talebin artırılması hedeflenirken, bu artış bir yandan trafik yoğunluğunu azaltacak, diğer yandan ise güvenlik anlamında birçok getiri sağlayacak. Özellikle veliler okul çıkışında sadece kendi çocuğunun, okul servisini izleyerek eğer isterse e-posta, SMS gibi bilgi mesajları alabilecek. Bu sayede vatandaşlar çocuğunun okula veya eve gitmek için bindiği öğrenci servisinin takibini yapabilecek.”

denizli-otobus-minibuslarda-akilli-ulasim-ic

TOPLU TAŞIMA AĞI TEK MERKEZDEN YÖNETİLECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, hedeflerinin yolcu ve sürücü güvenliğinin sağlanması, toplu ulaşım kullanımının artırılması ve daha konforlu bir şehir yaratarak kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi olduğunu söyledi. Her ay yaklaşık 1.200 yeni aracın Denizli trafiğine girdiğine dikkati çeken Zolan, “2004 yılında Denizli’de 135 bin araç vardı, şu anda bu sayı yaklaşık 345 bin. Araç sayısı sürekli artıyor, ancak buna rağmen yolları genişletme şansımız yok. Bu nedenle teknolojiyi en üst seviyede kullanarak yeni çözümler getirmeye çalışıyoruz. Akıllı ulaşım sistemimiz de bunlardan biri” dedi.

Trafik yoğunluğunu azaltmaktaki en etkili çözümlerden birinin toplu taşıma olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Yolcu güvenliğinin yanı sıra şehrimizdeki tüm toplu taşıma araçlarının bu sisteme dahil olması ile birlikte toplu taşıma ağı tek bir sistemden yönetilecek. Geliştirilecek akıllı uygulamalar sayesinde vatandaşlarımıza büyük kolaylık getirmiş olacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Gizli Ziyaretçi   -  Bağlantı 25 Şubat 2016, 20:13

Yahu trafik yoğunluğu azalsa ne olacak.Adam 3 gidiş 3 gelişli bölünmüş koca kara yolunda ters yöne giriyor.Kaza geliyorum diyor.Kafa kafaya çarpışıyor.Düşünün yani!!! Bir tane denetim yok.Polisler yatıyor.Önlem olmadıktan sonra ne yapsalar boş !!!!!!

ANIL   -  Bağlantı 25 Şubat 2016, 12:03

O akıllı kavşakta Yol Ver levhasına uyan şoföre arkadan korna çalan belediye otobüsünün şoförü ne zaman akıllanacak?. Gözüyle göremediği levhayı neresiyle görecek?

G.K   -  Bağlantı 24 Şubat 2016, 15:27

ŞU UYGULAMADA HEPSİ VAR BUNLARIN “ASİS AKILLI BİLET” PLAYSTORE’DA CANAVAR GİBİ.

hakan   -  Bağlantı 24 Şubat 2016, 15:22

Raylı sistem yapmamak için saçma sapan işlere yatırım yapılıyor.otobüse kamera takmakla,nerede olduğunu öğrenmekle trafik sıkışıklığı nasıl biter Allah aşkına!!vizyon kent sözü maalesef denizlinin bir çok sorunuyla uyuşmuyor.böyle vizyon olmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu