REKLAMI GEÇ

Develer şenlik öncesi sokağa çıktı

Develer şenlik öncesi sokağa çıktı

Denizli’de yarın yapılacak 3. Geleneksel Deve Güreşi Şenlikleri öncesi Bayramyeri’nden başlayan kortej yürüyüşü yapıldı. Kortejdeki develer vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2018 Cumartesi, 15:15

Denizli yarın 3. Geleneksel Deve Güreşi Şenlikleri’ne ev sahipliği yapacak. Gün boyu sürecek etkinlik Geleneksel Türk Sporları Kompleksi’nde gerçekleşecek. Yarınki şenlik öncesi organizasyon komitesi kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bayramyeri’nden başlayan yürüyüşe deve sahipleri müsabakalara katılacak 15 deve ile katıldı. Gazi Bulvarı boyuncu ilerleyen kortej vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Denizlililer sık sık cep telefonları ile bu ilginç anı kayıt altına aldı.

Kontej yürüyüşü Çınar Meydanı’nda son buldu. Meydandaki horoz heykelinin etrafında toplanan develerle vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Süslemeleri ile ilgi odağı olan develer meraklı bakışlar arasında aynı güzergahı izleyerek yürüyüşün başladığı noktaya yöneldi.

Organizasyon komitesi adına bir açıklama yapan MHP Denizli milletvekili adayı ve Denizlispor Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, hayvanseverlere seslendi ve içlerinin rahat olmasını istedi. Deve güreşleri sırasında sanıldığının aksine develerin birbirilerini ısırmadıklarını anlatan Uz, “Güreşler sırasında develerin ağızları zaten bağlı oluyor. Buradaki etkinlik tıpkı Kırkpınar’daki gibi güreş şeklinde gerçekleşiyor. Etkinlikte hiçbir hayvan zarar görmüyor” dedi.

Uz tüm Denizli halkını yarınki etkinliğe davet ederken, “Deve güreşleri bizim geleneğimiz. Yörük kültürünün bir unsuru. Kültürümüzü sürdürmek, yaygınlaştırmak istiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından 200 deve müsabakalara katılacak. Müsabakalar çiftler halinde gerçekleşecek. Zevkli ve eğlenceli bir ortam olacak. Deve güreşine olan merak giderek artıyor. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu