REKLAMI GEÇ

Dikkat! kritik uyarı yapılan zaman yaklaştı

Dikkat! kritik uyarı yapılan zaman yaklaştı

Önce Meteoroloji Müdürlüğü, ardından da Vali Şükrü Kocatepe 23 Ekim Cuma günü beklenen kuvvetli yağış nedeniyle birbiri ardına uyarılar yaptı. Vali Kocatepe’yi tüm halkı temkinli olmaya, küçük çocukların zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları yönünde çağrı yapmaya iten neden, kıyı bölgelerinde görülecek ve Denizli’nin Çameli, Beyağaç, Acıpayam, Kale, Tavas ve Serinhisar ilçelerini etkisi altına alacak kuvvetli yağış.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2015 Perşembe, 15:16

Denizli için bugüne kadar pek de alışık olmadığı bir alarm verildi. 23 Ekim Cuma günü il genelinde beklenen kuvvetli sağanak yağışın özellikle Çameli, Beyağaç, Acıpayam, Kale, Tavas ve Serinhisar ilçelerinde etkili olacağı belirtildi, birbiri ardına uyarılar geldi.

Vali Şükrü Kocatepe’yi “Çocukları zorunlu olmadıkça dışarı çıkarmayın, okula gidenlere eşlik edin” uyarısı yaptıracak kadar önemli olan, kıyı kentlerini etkisi altına alacak kuvvetli yağışların Denizli’ye de yansımaları oldu.

Denizli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Muğla ve Antalya başta olmak üzere kıyı illerinin 23 Ekim Cuma günü kuvvetli yağışın etkisi altına gireceğini belirterek, yağışların Denizli’yi de etkileyeceğini ifade etti.

Meteoroloji yetkilileri, “23 Ekim Cuma günü Denizli merkezi ve Çameli, Beyağaç, Acıpayam, Kale, Tavas ve Serinhisar ilçelerinde etkili yağmur bekliyoruz. Tahminler metrekareye 60-70 kilogram civarında yağış düşmesi. Şiddetli yağmurların etkilerinin yüksek olması, beklenen yağış miktarının gelme süresi. Bir saat içinde bu kadar yüksek bir yağış gelirse sorun yaşanır. Ancak gün içine yayılırsa herhangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemiyoruz” dedi.

Meteoroloji yetkilileri, Çameli, Beyağaç, Acıpayam, Kale, Tavas ve Serinhisar başta olmak üzere vatandaşların sel ve su baskınları, heyelan ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı