REKLAMI GEÇ

Din adamı Ahmet Müftü Hulusi Efendi kabri başında anıldı

Din adamı Ahmet Müftü Hulusi Efendi kabri başında anıldı

Kurtuluş Savaşı yıllarında milli mücadelenin Ege direnişinde Denizli’de ilk kıvılcımı ateşleyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi, ölümünün 87. Yılında kabri başında anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2018 Çarşamba, 19:03

Verdiği mücadele ile sadece Denizli’nin değil Türk Milleti’nin de iftihar ettiği Din Adamı Müftü Ahmet Hulusi Efendi, ölümünün 87. yılı nedeniyle İlbadı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ve İncilipınar İmamhatip Ortaokulu Öğrencileri ve aile yakınlarının da bulunduğu anma töreninde Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Din Adamı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin aile yakınları adına anma töreninde konuşan Ahmet Müftüler, yaptığı konuşmada dedesi hakkında büyüklerinden duyduklarını anlatarak, ondan övgüyle bahsetti.

Anma programı sonrası duygularını dile getiren Pamukkale İlçe Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ise kısa bir konuşma yaparak, “Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ve İncilipınar İmamhatip Ortaokulumuz tarafından düzenlenen anlamlı programı büyük bir memnuniyetle izledim. Okullarımızda yürütülmekte olan EDEP (Eğitimde Değerler Eğitimi Programı) Projesinde yer alan “vatanseverlik” ilkesi kapsamında çok önemli bir faaliyet. Ecdadımızın vermiş olduğu mücadele karşısında çok çalışmamız gerektiğinin, gençliğimize ve geleceğimize Milli Değerlerimizi anlatma sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu