REKLAMI GEÇ

Din görevlileri toplumla iç içe olmalı

Din görevlileri toplumla iç içe olmalı

İlçe müftüleri Vali Hasan Karahan’ın da katıldığı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda ortaya çıkan genel kanı din görevlilerinin toplumla daha fazla iletişimde olması, suç ve suçla mücadelede rehberlik etmeleri oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2018 Cuma, 09:28

İlçe Müftüleri toplantısı İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Vali Hasan Karahan’ın başkanlığında Polisevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Müftüsü Mehmet Aşık, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

Toplantının açılışında söz alan Müftü Mehmet Aşık, “Her ay düzenli olarak ayrı bir ilçede gerçekleştirdiğimiz ilçe müftüleri toplantısını bu ay 2018 yılı din hizmetlerinin genel bir değerlendirilmesini yapmak amacıyla toplandık. Diyanet İşleri Başkanlığımızın gönderdiği talimatlar görüşüldü. 17- 24 Kasım tarihleri arasında idrak ettiğimiz Mevlid-i Nebi Haftası’nda il ve ilçelerde icra edilen programların değerlendirilmesi yapıldı. Kadına yönelik şiddeti önleme ve aileyi korumaya yönelik seminerler planlandı” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, toplumun huzur ve asayişini bozan her türlü tutum ve davranışlar konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesi, her türlü hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi için din görevlilerinin rehberliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de, vatandaşlarla özel ilgilenme, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında, din görevlilerinin toplumu bilgilendirme konusunda daha aktif rol alması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içerisinde olduklarını, bunun da Denizli’ye hizmet olarak yansıdığını ifade ederek, eğitime, sağlığa, din hizmetlerine verilen desteklerin devam edeceğini ifade etti.

Vali Hasan Karahan ise din hizmetinde bulunan görevlilerin toplumun her kesimini kucaklamasını ve bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi. Vali Karahan, Din görevlileri, hikmet ve güzel öğütle İslam’ın güzelliklerini topluma hatırlatmak, aktarmak, tebliğ etmek ve öğretmek; insanlara tevazu ile yaklaşmak; çocuk, genç, yetişkin, yaşlı, hasta, engelli, sağlıklı, erkek, kadın, fakir, zengin demeden herkese ilgi ve sevgiyle yönelmek; topluma açık olmak; sokak, mahalle, köy ve şehriyle bütünleşmek; toplumu bilgi ve duruşuyla aydınlatmak; topluma her konuda rehberlik etmek ve muhatabı olan insanlara sevgi ve tevazu ile yaklaşmak zorundadır. Günde beş defa namaz kıldırmak için cemaatinin önüne geçen din görevlimiz sadece kılınan o namazı değil, arkasında saf tutan insanların diğer sıkıntılarını ve dertleriyle ilgilenmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu