REKLAMI GEÇ

Doğa fotoğrafçıları Acıgöl’ü seçti

Doğa fotoğrafçıları Acıgöl’ü seçti

Yerel türlerin yanı sıra göçmen kuşlara da ev sahipliği yapan Acıgöl son dönemde doğa fotoğrafçılarının gözde mekanlarından olmayı başardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2018 Cumartesi, 14:43

(AA) Türkiye’nin en önemli sulak alanları arasında yer alan Acıgöl, başta flamingolar olmak üzere, barındırdığı onlarca kuş çeşidiyle yurt içi ve yurt dışından hem kuş gözlemcilerinin hem de doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor. Türkiye’de Tuz Gölü’nden sonra sodyum sülfat oranıyla ikinci sırada yer alan Afyonkarahisar-Denizli sınırlarındaki Acıgöl, birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Yerli ve yabancı pek çok kuş gözlemcisi tarafından ziyaret edilen gölde, yaklaşık 20 familyadan 160’ın üzerinde kuş çeşidi olduğu tahmin ediliyor.

Bölgede allı turna olarak da bilinen flamingoların en önemli üreme alanlarından olan Acıgöl, doğal güzelliğiyle de fotoğraf tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alıyor.

Ornito fotoğrafçısı Arif Birsen Acıgöl’de başta flamingolar olmak üzere, sumru, angut ve onlarca farklı türlerde kuşun bulunduğunu aktardı.

Doğal güzellikleri ön planda olan Acıgöl’ün kuş gözlemcileri ve fotoğrafçılar tarafından yaz-kış sıklıkla ziyaret edildiğine dikkati çeken Birsen, “Gölün en önemli özelliği flamingolar. Hatta geçmiş dönemlerde onların başlıca üreme noktalarından birisiydi. Ancak son dönemlerde gölü besleyen su kaynaklarının yanı sıra yağışların azalmasından dolayı göl epeyce küçüldü. Bu da doğal yaşamı etkiledi” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu