REKLAMI GEÇ

İşaret dili bilen personel çalıştırılsın

İşaret dili bilen personel çalıştırılsın

Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, üyelerinin zaman zaman dolandırıcıların tuzağına düştüğünü, bunun önüne geçilmesi için bankalarda işaret dilini bilen personel görevlendirilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 12:14

Denizli İşitme Engelliler Dernek Başkanı İbrahim Çelebioğlu ile gönüllü dernek görevlileri Büşra Can, Kudret Çelebioğlu ve Muazzez Zirve İlçim, Vali Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. Ziyarette yaşadıkları sıkıntıları anlatan ve yardım talebinde bulunan Çelebioğlu, dernek üyelerinin özellikle dolandırıcıların tuzağına düşürüldüğünü, bankalarda da işaret dilini bilen personel bulunmaması nedeniyle engellilere kredi çektirilmesi ve kefillik konularda kandırıldıklarını söyledi.

Türkiye genelinde bugüne kadar yaşanan dolandırıcılık olaylarında işitme engellilerin 15 milyon liralık mağduriyet yaşadığını anlatan Çelebioğlu, birçok özel ve kamu kuruluşunda tercüman aracılığı ile günlük işlerini yaptıklarını, ancak bankalarda tercüman olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını, bunun önüne geçilmesi için kredi başvurularının işaret dili bilen bir personel ya da engelli kişinin ailesinden teyit alınarak sonuçlandırılmasını istediklerini belirtti.

Vali Altıparmak ise konu ile ilgili yakından ilgileneceğini, bankalarda yaşanan mağduriyetin önlenmesi için ilgili yerlerle görüşeceğini ifade eden Altıparmak, insanların engellerinden faydalanarak dolandırılmasının hiçbir izahının olmadığını, böyle kişilerin kalplerinde de merhametten söz etmenin anlamsız olduğunu söyledi.

Engelli bireylere sahip çıkılmasının önemini de vurgulayan Altıparmak, “Bugün söylediğiniz sıkıntılarınız ile yakından ilgileneceğim. Kamuoyunun bilinçlendirilmesi, mağduriyetlerin önüne geçilmesi gibi konularda ne yapabiliriz, bu doğrultuda elimden geleni yapacağım. Sizin sıkıntılarınız bizim sıkıntılarımız demek. Hiçbir zaman kendinizi bizlerden ayrı tutmayın. Bankalar konusunda ilgili mercilere bu durumu aktaracağım ve sorunun çözülmesi konusunda girişimlerde bulunacağım. Sizinde söylediğiniz gibi vatandaşlarımız yolda, sokakta ya da evlere bizzat gidip para toplayan, dergi satan kişilere de itibar etmesin, bu gibi durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşlarımız polisimize ve jandarmaya ihbarda bulunsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu