REKLAMI GEÇ

Eğitimcilere EDES dersi

Eğitimcilere EDES dersi

Engellilere Destek Projesi (EDES) kapsamında hayata geçirilen “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projesi” okul müdürleri ve öğretmenlere anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2016 Çarşamba, 14:10

“Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projesi” Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimcilere anlatıldı. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer, Moderatör Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, eğitmenler, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte yürütülen projenin 7. ayağının gerçekleştirildiğini belirterek, “Projemiz kapsamında engellilerimizin sorunlarını ve haklarını alanda bilgilendirme yaparak; ihtiyaç analizi ve sorunların tespiti ile çözümlerini raporlayarak ilgili mercilere ulaştıracağız” dedi.

buyuksehir-edes-toplanti-1

PROJE ÇALIŞTAY İLE SONLANACAK
Eğitimcileri engellilerin kanuni hakları konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ise, “Bir yıl boyunca sürecek olan proje kapsamında eğitimcilerimizi bilgilendiriyoruz. Onlara engelliler ile ailelerinin kanuni ve sosyal hakları ile ilgili bilgiler veriyoruz. Eğitimcilerimizin engelli öğrencilerine ve ailelerine nasıl fayda sağlayabilecekleri, onların nelerden yararlanabileceklerini anlatıyoruz. Engellilerin maddi ve manevi sosyal hakları ile ilgili bilgiler veriyoruz. Projemizi Denizli’deki tüm kamu kurum ve özel sektöre anlatacağız. 12 ay sonunda yapacağımız çalıştay ile projemiz sonlanacak” diye konuştu.

Proje ile eğitimcilere engelliler için verilen hizmetler, sağlık raporları, sağlık imkanlarından yararlanma, izin gibi birçok konuda bilgiler de verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu