REKLAMI GEÇ

“ELEŞTİRMEK KOLAYDI”

“ELEŞTİRMEK KOLAYDI”

Denizli Belediye Başkanlığı görevini 2004 yerel seçimleri sonrası AKP’li Nihat Zeybekci’ye devreden Ali Aygören, her fırsatta yağmur suları konusunda kendi yönetimini eleştiren Zeybekci’ye seslendi, “Eleştirmek çok kolaymış değil mi?”

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2010 Cuma, 17:10

Denizli Belediyesi’nin 1999-2004 yılları arasında Belediye Başkanlığını yürüten Ali Aygören döneminde de kent, benzer su baskınlarına sahne olmuştu. Özelikle 21 Ağustos 1999 yılında yaşanan sel felaketinde, metrekareye tam 68 kilogram yağmur düşmüş, yağış saatler sürmüştü. Dokuzkavaklar, Sevindik gibi bölgelerde bazı dere yataklarına kurulan evlerin çatılarına kadar sel sularına gömüldüğü korkunç yağmur nedeniyle, sel drenaj kanalı çalışması başlatan ve 130 kilometre uzunluğunda sel drenaj kanalı ve kanalizasyon yapan Ali Aygören, dün yaşanan sağanak dehşetine yönelik açıklamalar yaptı.

AKP’li Başkan Zeybekci’nin hem seçim çalışmalarında hem de belediye icraatlarını anlatan broşür ve benzeri basılı evraklarda, kendi döneminde yaşanan bu sıkıntılar sırasında çekilmiş fotoğrafları kullanarak siyaset yaptığını hatırlatan Aygören, “Eleştirmek çok kolaymış değil mi? Biz metrekareye 68 kilogram yağışın düştüğü bir felaketle karşı karşıya kaldık. O dönemde bile kentin tümüne yönelik bir sıkıntımız yoktu. Acaba aynı miktarda yağış hem de dünkü gibi 15-20 dakika değil 99’daki gibi saatlerce yağsa Denizli’nin şu anki hali ne olacak merak ediyorum” dedi.

Sel drenaj çalışmalarını tamamladığı için Zeybekci’yi arayıp teşekkür ettiğini de belirten Aygören, “Çok şanslı dönemde belediye başkanlığı yapıyor. Yalnız iktidar değil ben dahil çok sayıda kesimden insanların da desteği arkasında. Buna rağmen geçen 6 yılda yağmur sularına yönelik ekstra ne yaptığını merak ediyorum. Dev alt yapı çalışmasının 5 etabını da aynı anda başlatırsanız kenti böyle hazırlıksız bırakırsınız. Şu anda bir yerde hataları var ki 20 dakikalık yağmur böyle bir sıkıntıya yol açtı. Durup bu hatayı düşünsünler. Eleştirmek değil icraat yapmaktır önemli olan” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu