REKLAMI GEÇ

ESNAF: GEREKTİĞİNDE GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLARIZ  

ESNAF: GEREKTİĞİNDE GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLARIZ   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Esnaf gerektiğinde askerdir, alperendir, kahramandır, polistir, hakimdir” dedi. Peki, esnaf bu konuda ne düşünüyor?

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2014 Pazar, 13:23

Kendileriyle görüştüğümüz bazı esnaf, Erdoğan’ın sözlerine katıldıklarını, gerektiğinde bulundukları bölgenin güvenliğini sağlayacaklarını, ancak şiddete karşı olduklarını ifade etti. İşte o görüşler…

ismail-akcetin

İsmail Akçetin
Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi esnaf vatandaş ile iç içe olan bir kesimdir. Halk mozaiğini hiçbir zaman göz ardı etmemek lazım. İnsanları yakından ilgilenen iç içe olan kişiye esnaf denir. Bu da Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi halkın içinde yaşayan insanlar; Hem savcıdır, hem hakimdir, hem de askerdir. Bence bu doğru bir ifade…Biz insanların yaşam tarzını çok iyi anlarız. Bir olay olduğunda bölgedeki esnafın kamera görüntülerinden bilgi alıyorlar. Yanlış bir durumda esnaf bilgi veriyor.

mehmet-yılmaz

Mehmet Yılmaz
Ülkenin yaptırılmasında esnaf mutlaka söz sahibidir. Cumhurbaşkanımızın dediği olaya katılıyorum. Doğru söylüyor. Halk esnaf demek, doğruluk dürüstlük demektir. Bu özellikleri taşıyan insanın bu mesleklerin özelliklerini taşıdığını düşünüyorum.

ali-ihsan-orhan

Ali İhsan Orhan
Doğru söylemiş. Herşeyin yeri var haddi hukuku var. Bulunduğunuz alanın güvenliğini de sağlıyoruz.

Kudret-Özsoy

Kudret Özsoy
Esnaf her zaman bulunduğu yerde, polis, jandarma görevi yapıyor. Burada olumsuz bir durum olsa polis,jandarma gelmeden önce ilk müdahale esnaf tarafından olur. Onun için dediği doğru. Ancak esnaf şiddet uygulayamaz. Çünkü esnaf vatandaş ile iç içedir. Vatandaşımız bizlerin yanına geldiğinde evimize misafir gelmiş gibi ağırlarız. Halkımızı birolaya karşı elimizden geldiği kadar koruruz.

mustafa-kabaklı

Mustafa Kabaklı
Esnaf şiddete karşıdır. Ancak karşımızda bir vatandaşa olumsuz bir davranış olduğu an biz engel oluruz.  Bir olayı görüp de görmemezlikten gelmek,bence insanlık dışı bir olaydır. Olumsuz bir olayı engellemek insanın görevidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu