REKLAMI GEÇ

Filipinliler Denizli’ye bayıldı

Filipinliler Denizli’ye bayıldı

Denizli, binlerce kilometre ötedeki takım adalardan, Filipinler’den ülkemize gelen işadamlarını ağırladı. GETİAD’ın davetlisi olarak kente gelen işadamları kent ekonomisine hayran kaldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2007 Çarşamba, 00:00

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından ülkemize davet edilen ve İstanbul’da çeşitli toplantılara katılan ve incelemelerde bulunan Filipinli İşadamları Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Denizli’ye geldi.. İki gün boyunca çeşitli incelemeler yapacak olan işadamları Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete GETİAD Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Kocasert, Abdullah Yağcı, Filipinler Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Lourdes Transmonte, Filipinler Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Teresita Domalanta ve 19 Filipinli işadamı katıldı.

GETİAD Başkanı Necdet Özer, TUSKON tarafından ülkemize 1500’e yakın işadamının davet edildiğini ve bunların İstanbul’da çeşitli temaslar yaptıklarını ve kendilerinin de Filipinli bir grup işadamını Denizli’ye davet ederek temaslarda bulunduklarını belirterek

“İşadamlarımızın branşları ve faaliyet gösterdikleri alanlar çeşitli. Gemi yapımı, demir-çelik, mücevherat ve bilgisayar yazılımı üzerine branşlaşmış işadamlarımız var gelen grupta.

Her ne kadar alanları olmasa da Türkiye’den özellikle fındık almak istiyorlar ve bu konuda girişimlerde bulunuyorlar. Filipinli işadamlarımızla ticari ve kültürel kaynaşmayı sağlamak için böyle bir davette bulunduk. İşadamlarımızı Pamukkale ve Karahayıt’a götürerek turistik bölgelerimizi tanıttık. Çeşitli ziyaretlerden sonra işadamlarımız bazı fabrikalarda da incelemelerde bulunacak. Amacımız ülkemizle Filipinler arasındaki ticareti geliştirmek” dedi.

Vali Canpolat da TUSKON’un ticaretin geliştirilmesinde büyük faaliyetleri olduğunu belirterek “ Bu kapsamda Filipinli işadamlarımızı da Denizli ile buluşturdular. Bu buluşmadan iyi neticelerin ve hayırlı sonuçların çıkacağına inanıyorum. Denizli ile Filipinli işadamlarımız arasında yapılacak ticari faaliyetlerde Valiliğimiz de her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.

Filipinli işadamları da Denizli’ye tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra iş alanındaki zenginliğiyle de hayran kaldıklarını dile getirdiler..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu