REKLAMI GEÇ

GECE YIKIMINA ENGEL OLDULAR!

GECE YIKIMINA ENGEL OLDULAR!

Yıkım ekiplerinin gece operasyonuyla yıkmaya çalıştığı Kız Meslek Lisesi’ne koşan yaklaşık 60 kişilik kalabalık olaya el koydu. Durumu protesto ederek yıkımı engelleyen kalabalığı sakinleştiren Emniylet Müdürü Atilla Çınar, yıkımı sabaha aldırdı.

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2010 Cuma, 20:45

Denizli Valiliği tarafından yürütülen Valilik Meydanı uygulamasında, projede olmamasına rağmen yıkılması kararlaştırılan Kız Meslek lisesi, tarihi dokusu nedeniyle önce siyasiler ardından TMMOB üyeleri tarafından sahiplenilmişti. Peşi sıra yapılan açıklamalarda eleştiri okları, Kız Meslek Lisesi’nin yıkılması konusunda önce Denizli Valiliği’ni ardından yıkımı üstlenen Denizli Belediyesi’ne çevrilmişti.
Son olarak bugün www.denizlihaber.com’un da duyurduğu geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen TMMOB üyeleri, yıkım kararını sert bir dille eleştirmişti.
Dikkatleri çeken gelişme ise, akşam saatlerinde yaşanmaya başladı. Denizli Belediyesi’nin yıkım ekipleri, açıklamalara nispet yaparmışçasına havanın kararmasının ardından Kız Meslek Lisesi bahçesine girdi. Olayı haber alan ve Kız Meslek Lisesi’ne akın eden TMMOB bağlısı odaların başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra siyasetçiler, eğitimciler ve hukukçuların oluşturduğu kalabalık, yıkımın uygunsuz olduğunu öne sürerek yıkım ekiplerini engelledi. Yaşanan gerginliğin üzerine olay yerine gelen Emniyet Müdürü Atilla Çınar, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
Çınar’ın gerçekleştirdiği bir dizi telfon görüşmesenin ardından yıkım sabaha alındı. Kararın hemen ardından yıkım ekipleri okuldan ayrılırken, kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu