REKLAMI GEÇ

GEKA yönetimi Muğla’da toplandı

GEKA yönetimi Muğla’da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Muğla’da bir araya geldi. Toplantıda gerçekleştirilen çalışmalar ile yeni projeler masaya yatırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2018 Salı, 15:15

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında Muğla’da gerçekleştirilen toplantıya; Denizli Valisi Hasan Karahan, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve GEKA Genel Sekreter V. Özgür Akdoğan katıldı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Köşger, 25 Temmuz’da başkanlık görevini devralacak Denizli Valisi Hasan Karahan’a başarı diledi.

Ajansın faaliyetlerini gözden geçirip, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan proje ve etkinlikleri görüşeceklerini belirten Köşger, “Ajansımız 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programlarını 28 Aralık 2017’de ilan etmiştir. Son başvuru tarihi 26 Mart 2018 olan ve toplam 94 adet proje başvurusunun alındığı mali destek programları kapsamında, sırasıyla Ön İnceleme, Bağımsız Değerlendirici, Değerlendirme Komitesi ve Bütçe İncelemesi süreçleri tamamlanmış, başarılı projeler onayımıza hazır hale getirilmiştir” dedi.

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almaları amacıyla 2018 Yılı Teknik Destek Programı’nın da 17 Nisan’da ilan edildiğini hatırlatan Köşger, “Mart-Nisan döneminde 14 proje başvurusu kabul edildi. Söz konusu başvuruların 9’u başarılı oldu, 8’i ile sözleşme imzalandı. Bu projelerin yaklaşık maliyetleri 112 bin 235 lira, eğitim alması planlanan kişi sayısı 354’tür. Mayıs-Haziran döneminde toplam 27 proje başvurusu kabul edildi, değerlendirme süreci devam ediyor” diye konuştu.

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacını taşıyan 2 milyon lira destek bütçeli 2018 yılı Fizibilite Desteği Programı’nın 20 Nisan’da açıldığını dile getiren Köşger, “3 proje başvurusu alındı. Değerlendirmesi tamamlanan projeler yönetim kurulumuzun onayına sunulacak. Ayrıca bugün toplantımızda bölge turizm tanıtımı, yatırım destek faaliyetleri ve kapsamındaki çalışmalarını değerlendirecek, yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşeceğiz. Söz konusu gündem maddeleri yönetim kurulunca görüşülerek değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde karara bağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu