REKLAMI GEÇ

Gerzele’de baz istasyonu eylemi

Gerzele’de baz istasyonu eylemi

Gezele Mahallesi’nde Osman Özgür İlkokulu karşısındaki ormanlık alan içine kurulan baz istasyonu vatandaşları ayaklandırdı. Mahalleli, sağlıklarını tehdit ettiği gerekçesiyle istemedikleri baz istasyonunun kaçak olduğunu ileri sürüp eylem yaparken, okul bahçesindeki çocuklar da büyüklerine destek verip, “Baza hayır” diye slogan attı. Mahallede yaşayanlar, baz istasyonunun kurulmasını engellemek için hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2014 Pazartesi, 16:44

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,(DHA)
Gerzele Mahallesi’nde Osman Özgür İlkokulu karşısındaki Domuz Deresi Mevkii’ne bir GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonuna mahalleli ve ilkokul öğrencileri tepki gösterdi. Baz istasyonunun kurulduğu yerde toplanan vatandaşlar, baz istasyonunun halkın ve öğrencilerin sağlığını tehdit ettiğini ileri sürdü. Grup adına açıklama yapan Avukat Aylin Uzar Yılmaz, Dünya Sağlık Örgütü’nün baz istasyonlarının çocukların bulunduğu hastane, çocuk bahçesi, kreş ve okul gibi yerlere veya yakınlarına kurulmasından sakınılması yönünde raporu olmasına rağmen, istasyonun okulun karşısına kurulduğunu söyledi.

Avukat Yılmaz şöyle dedi:”Biz kurulmasına karşıyız. Çünkü baz istasyonun karşısında kreş, ilkokulu ve iki lise var. Burada yüzlerce çocuk eğitim görüyor. Belediyemizin çocuklarımızın ve duyarlı halkın sesine kulak vermesini rica ediyoruz. Yapı ruhsatı almamış kaçak inşaat durumundaki baz istasyonun burada kurulmasına engel olalım, izin verilmesin.” 

ic
TENEFFÜS ZİLİ ÇALINCA ÖĞRENCİLER DE GELDİ
Osman Özgür İlkokulu’nun teffüs zili çalmasıyla bahçeye toplanan ve büyüklerinin baz istasyonuna karşı eylem yaptığını duyan öğrenciler de eyleme destek verdi. Okulun karşısında baz istasyonu kurulmasını istemeyen öğrenciler, “Baza hayır” diye slogan attı. Vatandaşlar, baz istasyonunun kurulmasını engellemek için hukuki mücadele başlatacaklarını da söyledi.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 18 Kasım 2014, 14:08

Hala baz istasyonunun yerleşim yerlerinden uzağa kurulması gerektiğini anlayamayan camışlar yorum yapmasın lütfen

Acıpayamlı   -  Bağlantı 18 Kasım 2014, 13:22

Verici olmadan evlerde telefon nasıl çekecek? Çatıya kurulmasın, ormana kurulmasın da nereye kurulsun dersiniz?

isimsiz   -  Bağlantı 17 Kasım 2014, 23:12

hattınız cekmeyince çekmiyor dersiniz firmalar baz kurunca da ayaklanıyorsunuz şov adamı olmuş bu insanlar o zaman kullanmasınlar cep telefonu niye herkesin cebinde son model telefon taşıyorlar o zaman sorarım

Nuri Kumartaşlıoğlu   -  Bağlantı 17 Kasım 2014, 18:09

Bu alanı Orman Bölge Müdürlüğü’nün tahsis ettiği belirtiliyor. Vatandaşın rızası dışında yapılmaya çalışılan bu baz istasyonunun kaçak yapı olduğu söyleniyor. Merkezefendi Belediyesi’nin konuya duyarsız kalmaması gerekir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu