REKLAMI GEÇ

Gezi’nin yıldönümünde eylem

Gezi’nin yıldönümünde eylem

Gezi olaylarının birinci yıldönümünde Denizli’de de anma yürüyüşü yapıldı. Yüzlerce kişi sloganlarla Gezi’de yaşamını yitirenleri andı, hükümeti protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2014 Cumartesi, 20:17

Gezi olaylarının yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi Denizli’de de anma gösterisi düzenlendi. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan grup, geçen yıl meydana gelen olaylarda yaşamını yitirenleri andı, sloganlarla hükümeti protesto etti.

Bu arada polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Çevik kuvvet ekipleri ve toplumsal olaylara müdahale araçları,Yeni Camii’nin arkasında bekletildi.

Grup bir süre sonra yürüyüşe geçmek istedi. Polisle yapılan görüşmeler sonucunda yürüyüşe izin verildi. Yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi, Emek Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Lise güzergahı boyunca, sloganlarla hükümeti protesto etti. Zaman zaman gerginlikler yaşansa da olay çıkmadı.

galeri-anons
Delikliçınar’a dönerken, AK Parti İl Başkanlığı önünde duraklayan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Geçen yıl meydana gelen gezi olaylarında yaşamını yitirenlerin isimleri okunarak yoklama yapıldı, herkes “Burada” diyerek yoklamaya karşılık verdi.

Grup tekrar Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Büyük bölümü dağılan kalabalıktan geriye kalan grup, burada eylemlerini bir süre daha devam ettirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu