REKLAMI GEÇ

‘Denizli Türkülerini Söylüyor’

‘Denizli Türkülerini Söylüyor’

Vali Ahmet Altıparmak’ın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Denizli Türkülerini Söylüyor’ projesi kapsamında hayata geçirilen ‘Denizli İçin Söyle’ klibi internet ortamında yayınlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2017 Pazar, 16:02

Denizli Türküleri’nin tanıtımını yapmak, öğrencilerin kültürlerini tanımalarını sağlamak ve ortak bir kültür algısı oluşturmak için başlatılan ‘Denizli Türkülerini Söylüyor’ projesi, tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde öğretilmek üzere uygulanmaya başladı. Çocukların kolay söyleyebileceği ve ezberleyebileceği 5 Denizli türküsü, okullarda müzik ve sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere öğretildi.

Denizli Türkülerini Söylüyor projesi kapsamında yürütülen ‘Denizli İçin Söyle’ çalışmasında 5 türküden 11 dakikalık bir potpori hazırlandı. Klibin hazırlanmasında, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencilerinden 34 kişilik öğrenci ekibi ve il genelindeki okullarından 20 müzik öğretmeni yer aldı. İlçe koordinatör müzik öğretmenleri tarafından 19 ilçenin doğal, tarihi ve turistik yerlerinde görüntüler eşliğinde seslendirilerek hazırlanan Denizli İçin Söyle klibi, internet ortamında yayınlandı.

Klip, yayınlanmasının ilk gününde yaklaşık 7 bin kişi tarafından izlendi. Klipte Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da Valilik binası önünde beraberindeki koroyla birlikte kamera karşısına geçerek Cemilem Türküsü’nü seslendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu