REKLAMI GEÇ

Halep için yardım kampanyası

Halep için yardım kampanyası

Türkiye genelinde “Halep’te İnsanlık Ölmesin” adıyla başlatılan yardım kampanyasına Denizli’den destek. Kampanya ile ilgili basın toplantısı düzenleyen ve çağrıda bulunan Vali Ahmet Altıparmak, “Denizli’nin sanayicisinin ve esnafının yardımseverlik konusunda öncü isimler olduğunu biliyorum. Halep’e yardımda da üzerlerine düşenin en iyisini yapacaklarından şüphem yok” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2016 Cuma, 16:38

Suriye’nin Halep şehrinde yaşanan insanlık dramına Denizli de sessiz kalmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) tarafından “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın yaygınlaştırılması için Vali Ahmet Alıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Jandarma Komuta Cengiz Yıldız, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve STK temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Halep için başlatılan kampanya ile ilgili bilgi veren Vali Ahmet Altıparmak, “Bizler Valilik olarak Müftülüğümüz ile birlikte başkanlarımızın desteği ile hem ayni hem de nakdi yardımlar toplamaya başladık. Nakdi yardımlar ile ilgili hesap numaraları var. Kurumlar, odalar ve borsalar arzu eden üyelere vererek destek olabilirler. Halep’ten gelen ihtiyaç listesi var. Gıda ve giyeceğe ciddi anlamda ihtiyaç duyuyorlar. Denizli olarak biz nasıl hazırlık yapalım, bu hazırlıkları nasıl organize edelim ve bu ihtiyaçları nasıl gönderelim tartışmasını yapacağız” dedi.

Denizli’nin sanayicisinin ve esnafının yardımseverlik konusunda öncü isimler olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarından şüphem yok. O bölgeye yardım edeceğim diyen çok insan vardır ancak nasıl ulaştırılacağı konusunda sıkıntı çekiyorlar. Onlar için bu çalışmamız bir vesile olacaktır” diye konuştu.

Halk, Ziraat, Vakıf, Kuveyt Türk Bank’ta yardım hesaplarının açıldığını belirten İl Müftüsü Mehmet Aşık, “SMS yolu ile de yardımlar yapılmaktadır. Ayni yardımlar konusunda Ankara’dan gelen bilgilendirmeye göre her yardımın alınmaması isteniyor. Çünkü ihtiyaç dışı malzemeler bölgeye gittiği zaman çöp yığını haline dönüşüyor. Öncelikli olan malzemelerin gıda ve giysiler olduğu ifade ediliyor. Makarna ve çayı bölge halkı tüketmediği için onlar istenmiyor. Un ve battaniye kış ayları için önde gelen ihtiyaçlardan . Hayırsever vatandaşlarımız Ramazan kolisi gibi oluşturabilir. Ancak koli içerisinde neler olduğunu bir liste halinde dışına yazarlarsa bizim içinde kolaylık olur. Vatandaşlarımız ilçe müftülüklerine yardımlarını ulaştırabilirler” dedi.

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ GIDA VE GİYECEK
Suriye ihtiyaç listesinde gıda malzemeleri olarak un, bulgur, katı yağ, sıvı yağ, pirinç, nohut, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, şeker, tahin helvası, balık, barbunya, fasulye konservesi, reçel, tuz, zeytin, bebek maması, bisküvi, kuru üzüm ve kuru kayısı yer alıyor.

Temizlik malzemesi olarak kova, sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanı, ıslak mendil, çocuk bezi, ped talep edilirken, kışlık çocuk giyim, bot, ayakkabı, kaban, kazak, pantolon, bere, iç giyim malzemelerinin de acil ihtiyaçlardan olduğu bildirildi. İhtiyaçlar arasında battaniye, çadır ve brandaya da yer verildi.

KAMPANYAYA KATILIM
Kampanyaya SMS yolu ile bağış yapmak isteyenler, tüm GSM operatörlerinin faturalı hatlar üzerinden HALEP yazıp 5601’e göndererek 10 lira bağışta bulunabilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı web sayfası üzerinden bağış yapmak isteyen hayırseverlerin www.diyanetvakfi.org.tr adresinden tüm bankalarından kredi kartı veya debit kartı ile online bağış yöntemiyle bağış yapabilecekleri belirtildi.

Banka yolu ile yardım yapmak isteyenler için hesap numaraları:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu