REKLAMI GEÇ

Hasta refakatçisi oldular

Hasta refakatçisi oldular

Denizli Çalışma ve İşkurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Denizli Kadın ve Aileyi Koruma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği(DEKADER) işbirliği ile düzenlenen “Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu” sona erdi. Kursu başarıyla tamamlanan 22 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2016 Pazartesi, 15:40

Hasta Bakım ve Yaşlı Refatçisi Kursu serfika törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İşkur Şube Müdürü Atilla Çakir, Merkezefendi Halk Eğitim Mekez Müdürü Yılmaz Gürses, DEKADER Başkanı Sevgi Çölhan, dernek üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

İşkur’un eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum, kuruluş, vakıf ve derneklerle işbirliği yapmasını zorunlu olduğunu belirten İŞKUR Şube Müdürü Atilla Çakir, Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve DEKADER işbirliği ile açtıkları “Hasta ve Yaşlı refakatçi Kursu”na 22 kişinin katıldığını belirtti. Kursiyerlerin, 560 saat eğitim ardından sertifika almaya hak kazandığını belirtti.

Kurs boyunca kursiyerlere kursa katıldıkları her gün için 20 TL ücret ödendiğini söyleyen Çakir, Kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalıkları primleri de yine İŞKUR tarafından karşılanmıştır. 560saatlik eğitim süresince toplam 57.000 TL ödenek kullanılmış olup İl Müdürlüğümüzce benzeri eğitimlerin sivil toplum kuruluşları ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilmesi çalışmaları yıl boyu devam edecektir” dedi.

Açılaş konuşmalarının ardından, sertifika törenine geçildi. Kursiyerlere sertifikaları Başkan Osman Zolan, Şube Müdürü Atilla Çakir ile DEKADER Başkanı Sevgi Çölhan verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu