REKLAMI GEÇ

Hayallerini takılarını satarak gerçekleştirdiler

Hayallerini takılarını satarak gerçekleştirdiler

Hala – yeğen, Denizli’nin ilk kadın kuyumcuları oldu. Senem Ekmekçi ve Serpil Ekmekçi, takılarını satıp, hayalini kurdukları kuyumcu dükkanını açtı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2014 Cumartesi, 10:30

Kadınlar takıyı, özellikle altın olanını çok sevse de kuyumculuk sektöründe sayıları yok denecek kadar az. Bunun en önemli nedenlerinden birisi tabi ki işyeri açabilmek için ihtiyaç duyulan finansal kaynak. Ancak, bu sektöre girmeyi yıllardır düşleyen Serpil Ekmekçi, yanına yeğenini de aldı ve hala – yeğen güç birliği oluşturup hayalini gerçekleştirdi. Takılarını satıp kuyumcu dükkanı açan Serpil – Senem Ekmekçi ikilisi, Denizli Kuyumcular Odası’na kayıtlı 131 üye arasına katıldı. Artık onlar, altın takı satıp para kazanıyorlar.

“KÜÇÜKLÜK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”
Hayalini gerçekleştirmenin verdiği mutluluğu yaşayan Serpil Ekmekçi, “Çocukken küçük küçük bilezikler takardım koluma. Güney’de babamın işlettiği bir marketimiz vardı. Yaşıtlarımevcilik oynarken ben çalışırdım. Evlilik sonrası Denizli’ye taşındım. Bir süre sonra beyaz eşya sektörüne girdik kardeşlerim ile birlikte.Dükkanımızın karşısında bir işyeri boşalınca gidip kiraladım. Kuyumcu dükkanı açacağımı söylediğimde kimse inanmadı. Bu mesleği çok seviyorum, küçüklüğümün hayalini gerçekleştirdim. Yeğenim Senem ile bu işe girmek istiyordum, sağolsun kırmadı, birlikte bu dükkanı açtık” dedi.

“MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR”
Hep erkek patron görmeye alışık olanların içeriye girdiklerinde iki kadını karşılarında görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Serpil Ekmekçi, “İl sordukları şey ‘patron nerde’oluyor. Patron biziz deyince şaşırıyorlar. Haklılar, çünkü bu zamana kadar bu işi hep erkekler yapmış. Ancak, bu meslek bayanların yapması gereken bir meslek bence. Çünkü kadınların zevkini kadın daha iyi anlar. Bizde öyle yapıyoruz, daha çok çeşit bulunduruyoruz. Herkesime hitap etmeye çalışıyoruz. Köylü teyzemin takısından, genç kızlara kadar her kesime hitap eden ürünleri bulunduruyoruz” diye konuştu.

İşe küçük sermayeyle başladıklarının altını çizen Serpil Ekmekçi, bunun bir risk oluşturduğunu, ancak dostlarının kendilerini yalnız bırakmamasıyla böyle bir sıkıntı yaşamadıklarını sözlerine eledi.

İLETİŞİMCİYDİ, KUYUMCU OLDU
Halasının yanında yer almak ve birlikte çalışmak için mesleği olan iletişimciliği bıraktığını belirtenSenem Ekmekçi ise, “Halamın hayaliydi kuyumculuk sektörüne girmek. Benimle beraber bu mesleği yapmak istediğini belirtti. Bende mesleğimi bırakarak, bir tanıdığımızın kuyumcunun yanında çalışmaya ve mesleği öğrenmeye başladım. Öğrendikten sonra yola koyulduk” dedi.

Yorumlar

eg-al   -  Bağlantı 28 Haziran 2014, 19:21

Tebrikler ama İLK değilsiniz.Çivril’de Ayşe CEYLAN hanımefendi bu işi 20 yıldır yapıyor.

KÜBRA   -  Bağlantı 28 Haziran 2014, 11:06

KADINLARIN HER SEKTÖRDE BAŞARILI OLABİLECEĞİNİ GÖRÜYORUZ. SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ.DAHA NİCE BAŞARILAR DİLERİM.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu