REKLAMI GEÇ

Haydi hayırlı olsun

Haydi hayırlı olsun

Vali Hasan Canpolat’ın başkanlık ettiği heyetin, Ankara’da Özelleştirme İdaresi Başkanı ile yaptığı görüşme sonucu, Kızıldere’deki TEÜŞ’a ait elektrik üretim santralinin özelleştirilmesi ile ilgili ihale şartnamesinin değiştirilmesi karara bağlandı. Özelleştirme İdaresi Başkanı, sıcak suyun, elektrik enerjisi üretiminde kullandıktan sonra, Turizm Alt Yapı Birlikleri aracılığı ile bölgeye dağıtımının sağlanmasına olur verdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2008 Cumartesi, 01:00

Vali Hasan Canpolat’ın başkanlık ettiği, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Yardımcısı Osman Zolan ile AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Mithat Ekici, Salih Erdoğan, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AKP İl Başkanı Bilal Uçar ve DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ve DETKİB Başkanı Raşit Güntaş’tan oluşan heyet, Denizli’nin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Ankara’ya çıkartma yaptı. Heyetin Ankara’da yaptığı görüşmelerin şu anda en önemli olan ise Özelleştirme İdaresi Başkanı ile yapılan görüşmeydi. Kızıldere’deki TEÜAŞ’a ait elektrik santralinin özelleştirilmesi ile ilgili ihalenin şartnamesinin değiştirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanı ile görüşme yapan heyetin çabaları sonuç verdi. Denizli’nin kamuoyu oluşturduğu ve birlik içerisinde hareket ettiği bu konu, yapılan görüşme sonucu tatlıya bağlandı. Yapılan görüşme sonucunda, Özelleştirme İdaresi Başkanı, Kızıldere’deki santrali alacak firmanın, sıcak suyu elektrik enerjisi üretiminde kullandıktan sonra, Turizm Alt Yapı Birlikleri aracılığıyla, suyun bölgeye dağıtımının sağlanmasını kabul etti.

Denizlililerin girişimleri sonucu, ilk olarak 7 Ocak’ta yapılacak olan ihale, 22 Şubat’a ertelenmişti. Bu hafta içerisinde yapılan görüşme ile de ihaleyi alacak firmanın, 6 bin 437 hektarlık alanda bulunan tüm jeotermal kaynakların işletme hakkına sahip olmasının önüne geçildi. Böylece, Denizli’nin, jeotermal seracılık ve termal turizm hayalleri de suya düşmekten kurtarıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu