REKLAMI GEÇ

İMO, TOKİ’ye okul yaptırılmasına tepkili

İMO, TOKİ’ye okul yaptırılmasına tepkili

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, İl Özel İdaresi’nin TOKİ’ye Denizli’de 7 tane okul yaptırmasına karşı çıktı.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2010 Çarşamba, 16:35

TOKİ’nin ilk etapta, Denizli’de, toplam maliyeti 18 milyon 125 bin TL’yi bulan 7 okul yapacak olmasına ve İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tepki gösterdi. Bu okulların bedeli, İl Özel İdaresi tarafından, TOKİ’ye 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek.

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Sekreter Üyesi Erman Besli tarafından yapılan açıklamada, bu duruma tepki gösterildi. Besli, “Bilindiği üzere, okul binalarımız genellikle “tip projeler” üzerine kurulu olarak inşa edilirler ve zemin durumuna bağlı olarak genellikle statik hesapları değişir. Bu tip binaların yapım ihalelerine, yeterli iş bitirmesi olan tüm müteahhitler/inşaat mühendisleri girebilir. Ancak, ihale şartnamelerinde iş bitirme belgelerinin miktarı yükseltildikçe ihaleye giren müteahhitler/inşaat mühendisleri sayısı azalır. Şimdiye kadar ilimizdeki birçok eğitim binası kentimizde bulunan müteahhitler tarafından inşa edilmiş, bundan sonra da inşa edilmeye devam edecektir. Kentimizdeki okulların elbette ki fiziki kapasitelerinin ve deprem dayanımlarının yüksek yapılar olması hepimizin ortak arzusudur”dedi.

Besli, “Ancak, kentimizde yapılacak olan 7 okulun toplam olarak 18 milyon 125 bin
TL’ye tek bir kalemde TOKİ’ ye paraları İl özel idaresi tarafından karşılanacak olmasına
rağmen ihale edilmesi düşündürücüdür. Eğer bu 7 okul daha küçük birimler halinde ihale
edilmiş olsaydı kentimizdeki birçok müteahhit/inşaat mühendisi ihaleye girebilecek krizinetkileri yerel yüklenicilerle azaltılabilecekti. TOKİ’lerin kendi binalarını istedikleri müteahhitlere vermelerine karışamadığımıza göre, okul binalarımızın yapılmasında ödenekleri ilimiz kaynaklarından karşılanmasına rağmen daha uygun bir çerçevede değerlendirilmesi kentimiz halkının menfaatine olacaktır. Bu kapsamda okul ihalelerinin tekrar gözden geçirilerek daha çok yerel müteahhidin katıldığı ve kalite bakımından daha rekabetçi, ve daha güvenli okulların yapılması duyarlılığı gösterilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu