REKLAMI GEÇ

İpek’ten termal sağlık merkezi projesi

İpek’ten termal sağlık merkezi projesi

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, turizmi patlatacak projelerin hiç kimsede olmadığını söyleyerek, “Bu projeler Denizli’yi uçurur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2014 Çarşamba, 13:11

Turizm konusunda Denizli’nin yıllardır hak ettiğini almak bir kenara, günü birlik turistlerin yerini bile uzun süreli turistlere bırakamadığının altını çizen MHP Büyükşehir adayı İpek, “Pamukkale’ye gelen turist iki fotoğraf çektirip, ayağını suya sokup geldiği yere geri dönüyor. Şehir merkezine ve diğer ilçelerimize turist getiremez durumdayız. Bunun nedeni de çok açık. Denizli’de turistlerin, gezip dolaşacağı, konaklayacağı, hizmetlerinden yararlanacağı doğru düzgün bir tane tesis yok. Turizm dünyanın en önemli sektörlerinden, en fazla gelir getiren araçlardan birisi. Biz hazırladığımız projeler ile Denizli’yi her anlamda uçuracağız” dedi.
Bu projelerin diğer adayların elinde bulunmadığına da dikkat çeken İpek, “Daha birkaç ay önce, AKP’nin bugün Pamukkale Belediye Başkan adayı olan o dönemin de AKP İl Genel Meclisi başkanı Hüseyin Gürlesin imzasıyla Pamukkale elimizden alınmadı mı? Bugün bakanım diye ortalarda dolaşan Zeybekci, turizmdeki bu ihanete göz yummadı mı? Bu nasıl bir Denizli milliyetçiliği, bu nasıl bir Denizli sevgisidir” dedi.

İPEK’İN TURİZM PROJELERİ ARASINDA NELER VAR?
Yaklaşık iki hafta önce yapılan proje tanıtım toplantısında, Denizli için hazırladığı projeleri tanıtan Ali İpek, ilçeler ve Denizli merkezi için planladığı turistik tesislerin çok ciddi bir istihdam sağlayacağını ifade etmiş, hatta Denizli’de kalifiye eleman sıkıntısı bile çekilebileceğini söylemişti. Peki İpek’in turizm yatırımları arasında neler var? İşte o projeler:

TERMAL SAĞLIK KÜR MERKEZLERİ:
Sarayköy, Karahayıt, Pamukkale ve Gölemezli gibi yerlere termal sağlık kür merkezleri kuracaklarını söyleyen İpek, bu tesislerde gelen turistlerin en az 15 gün süreyle kalacağını ifade etti. Gelen turistlerin özellikle Avrupalı turistler olacağının altını çizen İpek, “Termal sağlık kür merkezlerindeki tedaviler, Avrupa ülkelerindeki sosyal güvenlik hizmetlerince karşılanıyor. Özellikle orta Avrupa ve İskandinav ülkelerinden gelecek turistler, hem tedavilerini yaptırırlarken hem de kent merkezi ve ilçelerde oluşturacağımız tesislere, buralardaki tarihi ve doğa güzelliklerine de gidecekler” dedi.

face twit

GOLF VE TENİS:

Dünyanın en prestijli spor dallarından birisi olan tenis ile yine dünyanın en zengin isimlerinin oynadığı spor dallarından birisi olan golf sporunu Denizli’ye taşıyacaklarını ifade eden İpek, “Bu spor dallarının yapılabileceği, büyük organizasyonların yapılabileceği tesisleri Denizli’ye kazandıracak, akabinde de hem zengin turistleri hem de dünyanın en büyük medya kuruluşlarını şehrimize getireceğiz” dedi. İpek bu sayede kentin hem tanınırlık oranının yükseleceğini, kente para harcayan turist geleceğini hem de turizme dayalı istihdamın artacağını da vurguladı.

İLÇE TURİZM KONAKLAMA MERKEZLERİ
İlçelere kurulacak konaklama tesisleri sayesinde, hem kent merkezinden, hem de diğer ilçelerden gelecek olan turistlerin, o ilçedeki tarihi ve doğa güzellikleriyle tanışacağını belirten İpek, “Aynı zamanda bu tesislerin yanında kurulacak yöresel ürünlerin satıldığı alış veriş mağazaları ile kermes alanları da ilçelerdeki vatandaşlarımıza gelir kaynağı olacak. Kuracağımız tesisler aynı zamanda yazın da öğrenci kardeşlerimiz için gençlik kampı da olacak. Çocuklarımız, yaşadıkları şehri, tüm ilçeleri, Denizli’nin tarihi ve doğa güzelliklerini görerek yaşayarak öğrenebilecek” dedi.

Ali İpek’in turistik projeleri arasında aynı zamanda tarihi Kaleiçi çarşısının modernizasyonu, uluslararası fuar merkezi, kent müzesi, etnografya müzesi, helikopter taksi de bulunuyor. MHP Büyükşehir adayı, seçilmeleri durumunda hükümetin ilk iki yıl içinde yapmaması durumunda uluslararası uçuşlarında yapılabileceği havaalanını kendilerinin yapacağını da söyledi.

ali-ipek-kimdir-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu