REKLAMI GEÇ

“İş’e İlk Adım” ve “İş’te Anne” Projeleri hayata geçiyor

“İş’e İlk Adım” ve “İş’te Anne”  Projeleri hayata geçiyor

Hükümet tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı kapsamında iki ayrı proje hayata geçiriliyor. İŞKUR İl Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan projeler gençleri ve anneleri kapsıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2018 Çarşamba, 10:19

İŞKUR İl Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan iki ayrı proje ile kadınlar ve gençlerin istihdamda önlerinin açılması amaçlanıyor. Bu projelerden birincisi olan ‘İş’e İlk Adım Projesi’ ile üniversite mezunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmeleri sağlanacak.
İşe İlk Adım Projesi fakülte veya yüksekokullardan mezun 18-29 yaş arası gençleri kapsayacak ve programdan sonraki istihdam sürecinde de işverenlere ücret desteği sağlanması yoluyla uygulanacak. İşverenler, gençlere İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işi öğretecek. Program bitiminde işverenin kişiyi, 12 ay istihdam edeceğini taahhüt etmesi halinde, bu kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin %50 si kadarını İŞKUR karşılayacak. İşverenin ilk 12 ay sürenin sonunda tekrar 12 ay daha istihdamda kalma sözü vermesi halinde de kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin %25’i kadarını İŞKUR karşılayacak. Ayrıca, İşbaşı Eğitim Programı süresince işyerinde çalışan gencin günlük 61,65 lirta cep harçlığı ile iş kazası meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası giderleri yine Denizli İŞKUR tarafından karşılanacak.

Hayata geçirilecek olan ikinci proje olan “İş’te Anne Projesi” ile ise Denizli İŞKUR tarafından düzenlenecek istihdam garantili mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına katılması uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan annelere, kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verilecek ve bu sayede istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması sağlanacak.

İş’te Anne Projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu bulunanlardan; sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecek. Kadınların evlatlık edindiği ve velayeti altında bulunan çocuk için de yukarıdaki şartları taşımaları halinde destekten yararlanabilirler. İŞKUR bu proje ile Türkiye genelinde 5000 annenin istihdamını gerçekleştirecek.

Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programı’na katılan annelere bilindiği üzere 400 TL bakım desteği verilmektedir. İş’te Anne Projesine katılan annelerimize, çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara (2-5 yaş arası çocuğunu bakımevi, kreş ya da anaokuluna gönderenler) ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu