REKLAMI GEÇ

İŞKUR Denizli istihdamının nabzını ölçecek

İŞKUR Denizli istihdamının nabzını ölçecek

Denizli Çalışma ve İş Kurumu 2015 yılı Mart ve Nisan aylarında “İş gücü Piyasa Araştırması” yapacak. İş ve Meslek Danışmanları 3108 iş yerini ziyaret edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2015 Cuma, 08:30

Denizli Çalışma ve İş Kurumu Denizli’de istihdamla ilgili alan araştırmasına gidiyor. Kurumun iş ve meslek danışmanları farklı saha ve meslek gruplarını ziyaret ederek, çalışanların sektörel dağılımı, işverenlerin çalıştırmak istediği personelden talep ettiği eğitim ve beceri durumları, bulunmakta zorluk çekilen personeller gibi konularda araştırma yaparak kent istihdamının nabzını ölçecek.

İŞKUR İl Müdürü Giresun’dan Açıklama
İŞKUR Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun, araştırmalarını farklı çapta her türlü meslek gurubu ile yapacaklarını açıkladı. Araştırmaların, 10 kişinin üzerinde personel çalıştıran 2.960, 10 personele kadar personel çalıştıran 148 adet işyerinde yapılacağı bilgisini veren Giresun; “Denizli İşgücü Piyasası’nın fotoğrafını çekeceğiz. Çalışma sonucunda Denizli’de işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz” dedi.

İşveren İle İşbirliği
İşyeri ziyaretleri esnasında, İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının, İŞKUR hizmetleri, işverenlerin yükümlülükleri, İŞKUR’a kayıt olmalarının kendilerine sağlayacağı faydalar, istihdam etmek istedikleri personellerin yetiştirilmesi konusunda İŞKUR’un sağlayacağı yardımlar hakkında da bilgiler de verecek.

İhtiyaca Göre Nitelikli Personel
İŞKUR İl Müdürü Giresun, il bünyesinde nitelikli personel yetiştirilmesi için yapacakları çalışmalar, işbirliği yapacakları projeler ve açılabilecek kurslarla ilgili olarak, yapılacak bu anket çalışmasının kendilerine ışık tutacağını ve işveren görüşlerinin de kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Sonuçları bir rapor haline getirilerek ilgili birimlere sunulacak bu çalışmada, Denizli işgücü piyasasının arz ve talep yönüyle ele alınacağını söyleyen Giresun, işgücü piyasasının ihtiyaçlarının ortaya konulacağının da altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu