REKLAMI GEÇ

İşte Denizli’nin en önemli sorunu

İşte Denizli’nin en önemli sorunu

EfG Araştırma’nın, facebook sosyal medya uygulaması üzerinden yaptığı haftanın anketinde, bu hafta “Sizce Denizli’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna yanıt arandı. Ankete katılanlara göre Denizli’nin en önemli sorunları arasında ekonomi ilk sırada, ulaşım ise ikinci sırada yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2014 Perşembe, 13:29

EfG Araştırma’nın, facebook sosyal medya uygulaması üzerinde, Denizli’de yaşayan kullanıcıların oluşturduğu “Söz Denizli’de” grubunda gerçekleştirdiği “Denizli’nin Sorunları” konulu anket sonuçlandı.

Her hafta farklı bir soru ile “Denizli halkının nabzını tutma ve Denizli halkının sesini karar alıcılara ulaştırma” amacı taşıyan Söz Denizli’de grubunda bu hafta “Size göre, Denizli’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltildi.

EKONOMİ VE ULAŞIM
108 kişinin yanıtladığı ankette, katılımcıların 52’si (% 48,1) Denizli’nin en önemli sorunu olarak “Ekonomik Sorunları (İşsizlik, Yatırımlar, Ekonomik Gelişme, İstihdam Projeleri vb.)” belirtirken, katılımcıların 34’ü (% 31,4) ise “Ulaşım Sorunlarının (Trafik Düzenlemeleri, Otopark, Yollar, Toplu Taşıma vb.)” Denizli’nin en önemli sorunu olduğunu belirtti.

“İmar Sorunları (Şehir Planı, Çarpık Kentleşme, Toplu Konut, Otogar, Pazar Yeri vb.)” seçeneği 12 oy alarak (% 11,1) üçüncü sırada yer aldı.

EfG Araştırma yöneticisi İlker Özmen, “Söz Denizli’de” grubunun; spordan sağlığa, pazarlamadan satışa, politikadan iletişime ve daha birçok farklı konuda Denizli’nin sesini “karar alıcılara” ulaştırma amaçlı kurulan bir araştırma platformu olduğunu belirtti.

Her hafta “Söz Denizli’de” grubunda yayınlanacak “Haftanın Anketi’ni” yanıtlayanlar arasından 2 kişinin 2’şer kişilik tiyatro bileti kazanacağını belirten İlker Özmen, önümüzdeki hafta sorusunun, son yapılan ankette Denizli’nin en önemli sorunu olarak görülen “ekonomik durum değerlendirmesi” ile ilgili olacağını da sözlerine ekledi.

Siz de “Söz Denizli’de” grubunda yayınlanan “Haftanın Anketi’ne” katılarak, görüşlerinizi paylaşabilir ve cevaplarınız ile katkıda bulunabilirsiniz.

İŞTE ANKETE KATILANLARIN YORUMLARI

Reyhan Kayıhan
Elbette ulaşım.. Önceden bizim oradan yeni yol dolmuşları da otobüs de geçerdi simdi resmen dışlanmış bölge olduk. İşe gelirken sadece otobüse binmek zorunda bırakıldık. Otobüslerde dolu gelip almıyor, ilgilileri tebrik ediyorum.

TC Sadun Sırıkoğlu
Müsaadenizle bende otopark mevzusuna gireceğim. Eskidendayakçılar vardı yollarda otopark mafyası vardı ama şimdi bu işi belediyealmış 15 dk. ücretsiz, sonra 2 TL.sonrasında katlayarak devam ediyor ama normal bir otopark 24 saatliğine en fazla 5 TL. alıyor. Demem oki belediye halkın yardımcısı olması gerekirken halkı sömüren oluyor. Bence trafik ve ulaşım..

Ayşe Karabuğa
Son zamanlarda en çok ulaşımdan çekiyorum..

Recep Sarıtaş
Ulaşımbir şekilde çözülebilecek bir konu. Önemli olan işsiz olan vatandaşlarımıza işimkânı sağlayabilmek. İş olmazsa hırsızlıklar çoğalır. Ulaşım zor olunca eksi yönü yok hiç olmazsa.

Himmet Keysan
Sistemin 3 ayağı vardır: ekonomi, kültür ve sosyal politikalar… Önce ekonomi…

Hakan Kurt
Denizli’nin öncelikli sorunu büyükşehir olduğunu zannederken plansız büyük köy haline gelmiş olmasıdır. Şehirlilik bir kültür meselesidir. Buradan köylülüğü aşağıladığım anlaşılmasın. Denizli’mizin şehir halkının büyük bir kısmını köy ile bağlantısını koparmayan, hatta köylülük ile şehirliliği birlikte götürmeye çalışan insanlar oluşturuyor.
İkincisi ise; ilkine bağlı olarak dar ufuklarla planlanan şehrin ana taşıyıcısı olan altyapı ve yolların yenilenip, güncellenirken bile büyük düşünülmemesi ya da düşünülememesi sonucu altyapı, yol ve kaldırımlardaki yetersizlik…

Ahmet Civanalan
Elbette ulaşım.. 15 dakikalık yolu 25 dakikada zor gidiyoruz!

Osman Saruhan
Elbette ekonomi ve işsizlik.. Mevcut İktidar göreve geldiğinden beri Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kapanan firmalara bir bakın birde açılan firma sayısına bakın. Denizli’de şu anda %10 civarında işsizlik var. Çoğu firma yetkilisi iktidar korkusundan sesini çıkaramaz olmuş.

Vildan Pekdemir
Hangi şıkkın içine girer bilmiyorum ama bizim yollar yapıldı; alt yapı, üst yapı, çevre temizliği yapıldı ama bizim mahallenin sorunu etrafta hiç yeşil alan kalmamış olması. Her yer ev ve inşaat. Ayrıca binaların altına mahallenin trafo sistemini koymuşlar. Çok rahatsız oluyoruz bu durumdan. Sanırım çevre düzenlemesiyle alakalı..

Cenk Uzunkaya
Ekonomi diyorum sebebi ise geçim sağlayabilecek zaruri ihtiyaçların pahalı, ev kiraların hızlı şekilde artması ama işçi ücretlerinin az ve işsizlik oranının yüksek olmasından dolayıdır. İyi çalışmalar…

Zeki Erbayat
Eskiden yapılan fabrikalarla övünürdük,üretim ekonomisi sayesinde hem vatandaş iş ve aşına kavuşurdu,şimdi ise süslü AVM’ler ve tüketim ekonomisi ile herkes borçlandırıldı ve sosyal yaşantı diye bir durumda kalmadı, çok yazık..Herkesin ekonomisi iyi olursa diğer şeyleri yapmak kolay olur.

Coşkun Aslan
Aslında 6 şıkkın hepsinde sorunlar var ama en önemlisi ulaşım. Çünkü; nasıl vücudumuzdaki kan vücudumuzda tam dolaşım sağlamazsa, vücudun hasta olduğu gibi bir yanlış tüm sistemi etkileyebiliyor. (Çınar Caddesi, Atatürk Caddesi, Kayalık’a inen caddelerde yapılan kaldırım genişletmesi yolun kimisinin tamamen kapanması kimisinin tek yönlü yapılması.) Masa başında karar alınmış ve halka rağmen uygulanmıştır. Ben Denizli’nin yerlisi olmama rağmen, şehrin dışına çıkmakta çok zorlanıyorum, sanki petrol zenginiyiz. İzmir’den gelen bir yabancı vilayetin önünde yol kesilince şehirden çıkması bir bulmaca gibi. En kısa zamanda Çınar bari tek taraflı trafiğe açılmalı. Daha yazacak çok sorun var ama şimdilik bu kadar diyorum. Bazı kararlar halkla alınmalı halka rağmen değil.

Fulya Kurbet
Zannedersem tek şık hakkım var. Eşim sanayide oto yedek parça satışı yapmakta. İş kendimizin. Şu son 1-2 yıldır çektiğimiz sıkıntı had safhada. Ama ben bakıyorum kimse sanki sıkıntı çekmiyor gibi. Acaba diyorum biz mi bu işi beceremedik.. Ekonominin biraz iyileştirilmesinden yanayım. Bizdemi asfalt dökmeye mi başlasak yada defalarca yolları kazıp elektrik, atık su vb. kablo işlerimi yapsak. Bilindiği üzere bu tür işi yapanlar çok para kazanıyor. Bilmem anlatabildim mi?.

Ha bunu yanı sıra imarda çevredealt yapıda bana göre sorun yok. Fakat ulaşımında ciddi anlamda elden geçmesi gerekiyor. Bir kere belediye otobüslerinde bedava internet kaldırılmalı çünkü fren sistemini bozduğu düşüncesindeyim. Hatırlarsanız eskiden şehirlerarası otobüslerde telefonlar kapattırılırdı. Otobüs kazalarını ben buna bağlıyorum. Bunlarda benim düşüncelerim..

Hasan Bacanlı
Acil düzeltilmesi gereken imar problemi, şudur; Denizli büyükşehir olmuş ama düzensizlik devam etmektedir. inşaatlar Albayrak’ta 5 kat 9 kat müsaadeli , Servergazi 5 kat müsaadeli, Gümüşler 5 kat müsaadeli, Kınıklı 4 kat müsaadeli ama dibinde bulunan Bağbaşı Kayhan 2 kat 3 kat müsaadeli.. Bu durum acil düzeltilmeli ve kat adedi 5 olmalıdır. Yoksa büyükşehir nüfusunu taşıyamaz. Ve çok büyük haksızlıktır.

Yorumlar

kadir savun   -  Bağlantı 11 Aralık 2014, 13:45

108 kişiyle anket yapılarak çıkan sonuç ne kadar gerçekçidir tartışılır.
burası 1000 kişinin yaşadığı bir kasaba değil ki.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_